söndag 13 oktober 2013

Analfabeten som kunde räkna

Analfabeten som kunde räkna
Jonas Jonasson
Piratförlaget.
www.piratforlaget.se
Isbn 978-91-642-0396-0
2013

Ja, räkna kunde hon minsann, den där Nombeko. Och läsa. Och klura ut saker ordentligt. Och den där Holger var ju inte så tokig heller. Den andra Holger däremot hade ju inte tilldelats så oerhört mycket vett. Ja, jag säger då det. Så mycket tok i en och samma bok kan det nog bara vara Jonas Jonasson som kan åstadkomma. Man kan väl säga att han väl följer upp sin bok om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den var ju inte nådig, och det är inte den här heller. Även om den förstnämnda nog var ett strå vassare.

Hundraåringen var absolut en sådan bok som man inte gärna lägger ifrån sig. Där tokerierna avlöste varandra utan uppehåll. Ja, det gjorde ju också Analfabeten, även om den inte var samma sträckläsare. Han är en särskild författare, den där Jonas Jonasson, får man nog säga. Det är onekligen imponerande att kunna skriva som han. När de rätt som de var också befann sig i våra hemkvarter blev jag tvungen att fråga sambon om inte den exakta platsen (gården) också fanns. Den är inte känd hos oss, men säkert finns också den. Eftersom allt annat ändå måste sägas vara sant, i något mått, så är säkert också det sant. Åtminstone i något mått.

Skoj skall man ha, när man läser. Det är ett gott skäl att läsa denna bok. Vill man förundras. Så har man raskt ett skäl till. Här finns ingen anledning att låta bli.

A..

Mer länkar & sånt;  Intressant. Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seKnuff bloggar -  -   -  -  -  -  Adlibris - Bokus - Piratförlaget - IckevåldPiratförlaget - Jonas Jonasson - Analfabeten -

Inga kommentarer: