lördag 6 februari 2016

Välkommen på föreläsning - Solna - 25/2 2016

Korset hänger i Ekensbergskyrkan i Solna.
(Foto A Grinde)

Så fint den ligger, Ekensbergskyrkan i Solna. Bara några korta steg från Solna centrum. Den har ett fantastiskt trevligt "vardagsrum" och en finfin kyrkosal. En skön känsla infann sig där. Så fint. Så fint.

Den 25/2 2016 skall jag dit igen, om inte förr. Det ser jag fram emot. Karin Eklund, följeslagare i Följeslagarprogrammet skall då berätta om sin tid som följeslagare och de frågor som drabbat henne där.

Det ekumeniska följeslagarprogrammet samordnas av Kyrkornas världsråd och medlemsorganisationer i flera länder ingår i projektet. Genom programmet reser följeslagare från hela världen till Palestina med syfte att genom sin ickevåldsliga närvaro kunna vidga handlingsutrymmet och ge hopp och stöd åt människor att verka för fred och försoning.

Välkommen till en föreläsning som kastar oss in i konfliktens centrum i hjärtat av Israel och Palestina och livet under en ockupation. Vi kommer få möta Karin Eklund som kommer att berätta om Ekumeniska följeslagarprogrammet som genom preventiva närvaro arbetar för en fredlig utveckling i området. Ett arbete som går ut på att med internationell närvaro försöka att dämpa våldet mellan palestinier, israeliska bosättare och israelisk militär i ett samarbete med israeliska fredsrörelsen och andra röster mot en rättvis fred.

Vill du följa med - så hör av dig!

Mer om Mångfald Tillsammans och organisationens nya blogg hittar du här! Vi tänker oss mer verksamhet om fred, ickevåld och engagemang tillsammans under 2016.

Mer, för fler.
Tillsammans.

Välkommen.

A..

Inga kommentarer: