fredag 27 september 2013

Nej tack! - säger hon med bestämdhet i rösten ...

Nej tack, säger hon med bestämdhet i rösten. Någon politiker på vår ordförandestol skall vi inte ha. Vi skall ha en rak person som förstår demokratins kraft och rättvisa, och inte ständigt bygger egna strategier. Vi vill ha en duktig ledare som kan inspirera oss till att göra vårt bästa. Och som kan representera oss, när vi inte själva kan. Just en sådan vill vi skall komma till oss, för att leda oss vidare i samtalen kring våra viktigaste uppgifter.

Var hittar vi hen, som också kan våra frågor, ekonomi, personaljuridik och hur man plockar fram det bästa ur oss alla? Finns hen?

Ja, hen finns. Hen står där, strax bakom nästa hörn. Bara vi tittar lite mer, än bara sitter tyst och stilla på vår valberedningsstol. Det finns mängder av inspirerade och inspirerande män och kvinnor som vill bidra, göra och inspirera. Det gäller bara att luska reda på dem. Det är valberedningens uppgift - att tänka rätt, att klura på vad som behövs, finna personen i fråga och övertyga årsmötet om att just detta är rätt.

Bortsett från hen, ordföranden, så måste vi också ställa oss frågan vad du, och jag, kan bidra med för föreningens väl. Föreningen blir vad du och jag, som i hela medlemsskaran och hela styrelsen, gör den till. Var för sig. Och tillsammans.

Det som görs - görs av oss som är där.
Vill vi att det skall förändras, så är det genom oss det skall göras.

Anette Grinde
Föreningsaktiv föreningsutbildareMer länkar & sånt;  Intressant. Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seKnuff bloggar -  -  -  - föreningsdemokrati - kassör - styrelsemöte - styrelsekurs - ... Volontärbyrån - STF - Marathonsällskapet -Inga kommentarer: