2 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
8 potatisar
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
8 potatisar
Blanda mjöl, salt, mjölk och ägg
till en klumpfri smet. Tillsätt råriven potatis. Stek som plättar
i ett hett järn med smör.
Tillbehör; Råröda lingon.
Det är torsdag. Det är dagen för
pannkakor och ärtsoppa i det här landet. Det står ofta på menyn
för dagens lunch på restaurangerna i stan. Jag sörjer lite där,
eftersom jag är vegetarian och det är hopplöst att få ärtsoppa
utan fläsk. Det är som om det är omöjigt att någon skulle kunna
göra den klart vegetariska soppan och stanna där. Alltså bara låta
blir att lägga i fläsket. Men, ack nej. Inte så.
Jag skulle också kunna äta bara
pannkakorna, eftersom jag gillar pannkakor. Särskilt med hjortronsylt, även om det inte ingår i nationalrätten. Problemet är bara
att jag känner mig lite lurad på hälften av rätten när jag blir utan ärtsoppan. Pannkakor är
ju gott, så plötsligt känner jag mig lite lurad på dem också.
Trots att den enda som luras är jag själv. Rent dumt, är det. Helt
enkelt.
När jag kommer hem finner jag
lekkamraten i livet stående vid pannkakslaggen. Han ägnar sig åt
regelbrott. Han steker alltså inte pannkakor. Jag känner njutningen
dansa genom kroppen ända tills jag inser att det till raggmunk
normalt serveras fläsk. Som om det är omöjligt att någon skulle
kunna göra denna fantastiska rätt utan fläsk kryper jag ihop i min
själ.
Det visar sig att jag är orättvis.
Det finns en som kan. Det finns en som kan förstå. Att livet kan
njutas utan fläsk.
A..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar