torsdag 1 augusti 2013

Aktiv rörelse...


Igår regnade det frenetiskt. Vi använde dagen till en tur till Ikea i Kalmar. Egentligen stod det utemöbler på inköpslistan, men eftersom vare sig takräcket eller släpvagnen var med på resan fick vi nöja oss med småplock. Man kan förundras över Ikea, både som butik och som företeelse. Det är ett utflyktsmål som besöks av många denna regniga dag. När vi efter flera timmars vandring runt om i butiken, mat i restaurangen och fika vid utgången så strålar solen för fullt. Det må ju vara förbjudet att använda vackra sommardagar till Ikeabesök, men regnruskiga må gå an. Nåväl, hemåt gick färden igen.

Väl hemma böt vi om till löparkläder och tog en tur ner till sjön. Vi drog en bit efter maratonsträckningen från i lördags och ältar en aning igen. Här är 21,1 km. Här är 35 och här är 10. Ja, på olika varv förstås. Men vi kan nästan känna känslan igen. Man får ändå le, när man hör vårt evinnerliga tjat. Tur att det bara är vi två som är här.

Idag är solen här. När vi tagit oss upp, hinkat i oss en tillräckligt stor mängd kaffe, läst morgonblaskan och ätit frukost packade vi ryggsäcken och tog cyklarna för färd söderut. Dagens färd mätte drygt 95 km. Korpskog - Erik på Torpet - sjön - Sandvik - Djupvik - Äleklinta - Alböke - Pinnekulla - Köpingsvik - Borgholm (lunch) - Köpingsvik - Pinnekulla - Löt- Föra - Södvik - Stenninge - Källa - Kvarnstad - Korpskog. Sträckningen innebär den västra kusten söderut så långt det är möjligt, sedan ut mot stora vägen vid kamelfarmen (Äleklinta/Alböke) och tvärs över denna. Ett stycke söderut på sidovägar och vidare till Köpingsvik och Borgholm, där vi intog en välbehövlig lunch. Sedan vände vi norrut. Färden gick sedan österut vid Köpingsvik, tvärs över ön mot Löt och vidare norrut längs den östra vägen mot Föra. Därefter norrut på små sidovägar tills vi nådde hem. Ja, man behöver korsa den stora vägen några gånger, men men behöver inte färdas på den. Det är fint, minsann. Det finns gott om fina cykelvägar på denna ö. En stor eloge till Öland för detta. 

Den västra kusten - Stenkusten - är förunderligt vacker. Den är karg, vindpinad och hård. Och förunderligt vacker. Jag blir lika härförd varje gång vi färdas där, vilket vi numera gör ganska ofta. Det är bra att vägen oftast är riktigt skruttig, eftersom trafiken då är relativt fåtalig. Cyklister och löpare i ganska god mängd har vi dock mött idag efter den vackra vägen. Det gör oss glada!

Det har blåst rätt ordentligt idag. Varma Öländska vindar tillsammans med en klarblå himmel och en vacker sol gör oss glada i sinnet. Vimplarna har ibland hängt fel (med gult överst), men oftast alldeles rätt. Den svenska flaggan har vajat i vinden på många håll. Den är onekligen vacker att skåda. 

Mitt krav på aktiv rörelse uppnåddes igår genom milrundan som ändå blev av. Idag har rörelsekravet uppnåtts med god marginal. Det gör mig glad!

Solen gör mig också glad! Den gör det möjligt att duscha i min fina kvarn!

AnetteFrån 1 till 50 löppass på 100 dgr (start 24/7).
1# Löpning 14,55 km. Rörvik + Skogen (24/7)
2# Löpning 10,67 km. Skogen (25/7)
-# Resedag (26/7)
3# Löpning 42,195 km. Ölands Marathon (27/7)
x# Cykel 37,41 km. Sjön - Byrum - Skäftekärr - Löttorp (28/7)
x# Cykel 45,26 km. Södvik - Sandvik - Löttorp - Gudesjö (29/7)
-# Regn & rusk (30/7)
4# Löpning. Korpskog - Erik på Torpet - Sjön - Korpskog (31/7)
x# Cykel 95,32 km. Korpskog - Erik på Torpet - sjön - Sandvik - Djupvik - Äleklinta - Alböke - Pinnekulla - Köpingsvik - Borgholm - Köpingsvik - Pinnekulla - Löt - Föra - Södvik - Stenninge - Källa - Kvarnstad - Korpskog (1/8)

 

Inga kommentarer: