måndag 15 juli 2013

Jag läser i Miljömagasinet ...

Jag läser i Miljömagasinet (nr 28/2013) om Martin Smedjeback. Han talar om ickevåld och civil olydnad. Ja, han talar inte bara. Han gör också, till skillnad från många andra. Han gör och tar ansvar för sina handlingar. En konsekvens är t ex några fängelsestraff. Poängen med aktiviteterna är att göra, visa, tala och ta ansvar för handlingen. För att visa omvärlden hur skadligt vi lever. Aktiviteter som visar den skadliga vapenindustrin - den som dödar, skadar, skrämmer och förstör - står högt på agendan. Men det gör också frågan om aktivt ickevåld, alltså frånvaro av fysiskt och psykiskt våld och aktiva handlingar för en bättre värld.

Han är duktig på att skapa uppmärksamhet. Det skapar också uppmärksamhet i förhållande till företeelserna och det i sig skapar nya tankar, diskussion och flera aktiva.

Jag hoppas att han drar många människor till sina kurser, eftersom jag tror att det skapar fler tankar och mer kunskap hos de som deltar. Ju fler som är med på tåget, desto bättre. För en vänligare värld.

Heja Heja.

A..Intressant . Bloggkartan Norrtälje. Nyligen.se. Blogger.com. Knuff om ickevåld - flyktingar  - Annika Spalde. Bloggare om ickevåld - flyktingpolitik. Politometern.se   Wikipedia. Bloggar.se om ickevåld. - fredsrörelser. - yttrandefrihet. Genderforce. Kristna Fredsbloggen.

Inga kommentarer: