onsdag 24 juli 2013

Önska bort Önska nytt


Önska bort
Önska nytt
Ingrid Olsson
Gilla Böcker
Isbn 9789186634285
2012

Boken innehåller korta berättelser som fångar hela livsöden.
"Har du ingen som kan komma och hämta dig?" Sköterskan la sin hand på hans axel. Han skakade på huvudet. Hans fingrar rörde vid plastpåsens handtag. Det är där hon ligger, tänkte han. Hon som kunde ha hämtat mig ligger i påsen.
En kille med sin mammans saker i en plastpåse, en tjej i en trappuppgång, en ryggsäck som är för tung för en helg i Åre. Ord som inte vill ut, något som tickar i magen, en pappa som inte får finnas.
Ingrid Olsson är författare till ett flertal böcker för barn och unga. Med de två böckerna "Blink, blink med stjärnan" och "Önska bort, önska nytt" tänjer hon gränser i både form och innehåll. En handlar om barn, en handlar om unga. Historier som går rakt in. (Gilla Böcker)

Ja, boken innehåller korta berättelser som går rakt in. Den håller mig i ett grepp, fast den bara innehåller korta historier. Korta, men känsloladdade. Starka. De innehåller kärlek, men det är som om de inte vill ta emot kärleken. Eller inte kan. Eller som om de inte kan stå ut med den, fast de längtar efter den.

Önska bort Önska nytt är lättläst. Det är gjort på en kort stund, men den sätter sig i mitt hjärta. Kärleken känns. Den som är så svårt att förhålla sig till, men som vi ändå så starkt behöver.

Älskade du. Lyssna till kärleken. Ta emot den. Kärleken är ett måste. Njut av den. Förkasta den inte.

A...

Böcker beställs bäst direkt från förlaget. Eller ännu hellre från författaren själv, förstås. Annars hos en bokhandlare som gör sig till för att bokhandlare skall finnas kvar.
 

Adlibris. Bokus. Gilla böcker.

Mer länkar & sånt;  Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.se.  Knuff bloggar

Inga kommentarer: