måndag 19 mars 2012

Ni skulle ha varit med....


Ni skulle ha varit med och sett deras glädje, tänker jag idag när jag tänker tillbaka på sammankomsten i lördags. Det gav inspiration för fler än bara dem själva.

Jag talade hos STF Roslagsbanekretsen i lördags och där fanns det glädje, minsann. Tänk, hur roligt det är med ideella föreningar - när människorna har roligt tillsammans. Annars kan det ju vara, eller hur?

Det finns en ofantlig mängd ideella föreningar med olika inriktning i vårt land, så det torde ju alltid finnas en annan förening att gå till om den inte håller måttet. Å andra sidan ligger det mycket upp till en själv att göra det roligt - även om man inte kan bära hela ansvaret för roligheten själv. Roslagsbanekretsen har det kul ihop, tror jag. Kanske beror det på att de - var och en och tillsammans - bidrar till helheten, med sin kompetens och med sin glädje. Det kändes verkligen så. 

Att på konferenser som denna tala om marknadsföring, styrelsearbete, kurser, föreningsliv, inspiration och glöd är riktigt guld. I andningspauserna försökte de också luska lite kring vår senaste resa, den med 190 mil cykel längs Indiens västra kust. Det ger glädje att tala också om denna. Det gör vi gärna igen.

Ja, ni skulle ha varit med och sett deras glädje. Det ger onekligen inspiration för mer och fler. 

Anette Grinde
föreläsare - som inspireras av människors glöd.



*** *** ***
Läs även andra bloggares åsikter om  marknadsföring  - styrelsearbete - valberedning - foreningsliv - ideella föreningar...  Politometern om styrelsearbete och valberedningsfrågor  * Intressant. * Bloggkartan Norrtälje. * Nyligen.se. * Blogger.com.* Volontärbyrån - här kan du leta efter nya volontärkrafter till din förening. Det är en bra web-plats för ideella krafter. * STF Roslagskretsen - arrangerar STF-aktiviteter i Roslagen. * Företagshuset - arrangerar kurser för ideella föreningar.* Företagshuset - säljer också ekonomi- och administrationsprogram för ideella föreningar. * BLinfo om ideella föreninger.

Inga kommentarer: