fredag 29 april 2016

Concord (New Hampshire) - Burlington (Vermont) - 29 april 2016

29 april 2016 - Concord - Burlington.

Om man går in i en butik och frågar efter vägen så kan det hända förunderliga saker. I söndags gick vi in i en madrass/sängbutik. Vi stod på gatan och frågade varandra om vi skulle gå in i musikaffären, i Dunkin´ Donuts eller i sängbutiken. Vi valde sängbutiken. Det förändrade vår dag, vår inställning till resan och landet och det gav oss fantastiska möten. Idag, fredag, är vi i en ny stad, så söndag - fredag blev vi kvar hos familjen som erbjöd oss boende.

Nancy arbetade i butiken, gav oss råd och sa plötsligt, låt mig bara ringa ett samtal. Hon ringde sin syster som svarade. Javisst får de bo här i natt. Så, vi gick dit och blev kvar. Vi bodde som kungar, samtalade med de fantastiska människorna i huset, åt gott och därtill blev vi lotsade ut till njutbara sevärdheter och slutligen också skjutsade till vår nästa (nuvarande) destination. Det var inte precis en resa runt knuten, det var rätt långt. Jag har aldrig tidigare mött sådana fantastiska människor, en sådan gästfrihet och jag hoppas innerligt att vi får möjlighet att bjuda tillbaka när/om de kommer till Sverige.

Det har varit helt underbart och fullständigt fantastiska människor har korsat min livsväg. Om vi hade valt musikaffären så hade vi inte mött dessa fina människor. Inte heller om vi hade gått till Dunkin´ Donuts.

Så, återigen. Livet blir olika beroende av vilka val du gör i livet. Ibland blir det platt, ibland blir det uselt, ibland blir det acceptabelt härdbart och ibland blir det helt fantastiskt. Valet att gå in och fråga efter vägen i en madrassbutik i New Hampshire i USA förändrade verkligen vår tid här på ett högst fantastiskt sätt.

Stort tack, Eli & Barbara, för fantastiska dagar. 

Vi har tillbringat kvalitetstid med kvalitetsmänniskor. Dessa möten kommer att stanna i mitt hjärta för alltid.

A..Barbara, Eli, Anette & Leif


Inga kommentarer: