fredag 22 april 2016

Nashua - Manchester (New Hampshire, USA)

22 april 2016.

Sovit gott (till skillnad från Leif). Frukost på Fireside Inn i Nashua. Skönt med ett fint hotell även om det svider en aning i kassan. Budgeten spricker helt. Dagens rutt går till Manchester, 25 km. Vi kommer iväg ganska prick kl 0900 och framme i Manchester en stund före 1500, med ett nästan oavbrutet promenerande. Vi fick stanna under ett tak vid en bensinstation ca 15 minuter, då det regnade. Vi kunde strax senare gå vidare. Varmt & skönt.

Ja, här är allt bilburet. Det finns ingen som går, ingen som cyklar. Det är bilar överallt och stora vägar. Alla affärer är förlagda till stora köpcentrum dit du i princip inte kan ta dig utan bil. Vi ser inga lokala kommunikationer, typ buss eller tåg. Ja, någon enstaka löpare och cyklist för träning, men ingen som går eller cyklar för sin transport. Trottoarerna är oftast under all kritik och de lite större vägarna har en liten, liten vägren som vi får gå på. Lite illa är det förstås. Bensinpriserna ligger på 2, 04 US dollar för en gallon (3,66 liter), avsevärt lägre än i Sverige alltså. Uträknad säger vi att priset för bensin är ca 4.5-5 Sv kr/liter.  Bilarna är många och stora och slukar säkert sina litrar.

Vi har förundrats över frånvaron av människor (alla sitter i sina bilar). Det har visat sig vara svårt att hitta någon att tala med. De ler åt oss från sina bilar, är väldigt artiga när vi vill korsa vägar, mm, men de stannar inte för att tala med oss. Det är inte så bra, förstås. Vi får helt enkelt (som vanligt) försöka stå ut med varandra). Och det tänker jag att vi gör.

Nåväl, vi bor på Econo Lodge, en billigare prisklass men acceptabel miljö, i Manchester, New Hampshire. Promenerat 25 km idag.

Våra fötter & ben har ännu inte riktigt hämtat sig från Boston Marathon. För någon är det hyfsat och för någon är det inte alls särskilt hyfsat. Klarar de fyra benen & fötterna att fortsätta sin vandring, tro? Vi får se hur det går. Det kan ju förstås hända att detta inte var riktigt rätt tänkt.

Annars mår vi väl, ja. Solskyddsfaktor hade varit bra, ja.

A..
Morgon i Nashua - begrundande förekomsten av en begravningsplats för djur.

De flesta sträckorna är på ganska stor väg, men här på en liten väg och dessutom
med en asfalterad gångväg vid sidan om. Ovanligt, men fint.

Firesinde Inn (89 USD) - Nashua.
Econo Lodge (70 USD) - Manchester.

Inga kommentarer: