måndag 25 april 2016

Manchester - Concord (New Hampshire) - 24 april 2016

24 april 2016.

Manchester - norrut till Concord (New Hampshire). Vid infarten till Concord låg ett Days Inn, på tok för dyrt. Dit var det ca 28 km. Promenaden var lugn och fin, solig men det blåste lite svalt längs vägen. Vi gick längs en ganska stor väg (3A), som hade en alltför smal vägren och lite för mycket trafik - men det gick acceptabelt bra att gå där ändå. Vi gick från Manchester 0830 och kom fram till utkanten av Concord en stund innan 1400. Vid Days Inn stannade vi för att fråga om pris, andra hotell och vägen till närmsta matbutik. Nej, några besked om andra hotell eller deras prislägen ville de inte dela med sig av, så gör vi inte här, var receptionistens budskap. Nåväl, vi gick vidare eftersom vi behövde mat. Vi hittade in till staden och gick där in i en sängbutik för att fråga om hotell. Det slutade med att vi blev hembjudna till Nancys (som ägde butiken) syster Barbara & hennes make Eli, som bodde i staden och där fick vi tak över huvudet och mat på bordet. Fint och trivsamt. Total sträcka för dagen uppgick till ca 34 km, efter promenad till familjen. Ja, vi gick lite fel i villakvarteren så det blev lite onödigt långt, förstås. Väl framme möttes vi av idel vänlighet.

Det är inga människor ute på vägarna här, gåendes eller cyklandes. De sitter bara i sina bilar. Ingen talar med oss, ingen är nyfiken och ingen erbjuder sig att bjuda på kaffe. Ja, Barbara och Eli, nu förstås. Hur gör man för att komma i kontakt med människorna? Hur kan man bo på andra sätt än på lyxhotell, där vi verkligen inte vill bo? Det finns inga billiga Bed & Breakfast-ställen. Det finns inga billiga hotell. Och det är för kallt att sova ute.

Kyrkor är ett förslag. Ja, det kan jag nappa på, men är hela gruppen överens om detta? Det känns inte riktigt så. Nästa fråga, eller samma som igår, är; hur kommer vi härifrån? Och vart tar vi vägen härnäst?

Efter en varm dusch är man människa igen. När man sedan också bjuds på middag och får tala med förundrande härliga människor, så blir man riktigt glad.

Oj, så fint det blev idag.

Må det fortsätta så!

A..


Ja, det var klarblå himmel och skönt väder idag....
och några upp och nedförsbackar...  Dagens sträcka blev ca 34 km.

(Barbara & Eli Goodwin - Beacon street/Rumford street, Concord - fantastiska människor)..  

1 kommentar:

Jenny sa...

Alla som säger till mig att folk i USA är så trevliga, öppna och välkomnande. Hur ska det gå när jag åker ensam tro? Det kanske är bättre i Kalifornien. Jag hoppas det. Men härligt att ni hittade lite bra folk till slut.
Kramar till fina mamma.