onsdag 26 juli 2017

Årsunda - Harbo/Läby

23 juli 2017

Årsunda (ljuvlig tallskog) - Österfärnebo - Gysinge - Kerstinbo - Harbo - och boende någonstans här ute i skogen nära Läby. Lite lagom vilse och utan batteri i googelmaskinen. Vi var utan papperskarta här också. Ett inte alltför bra läge för att veta var man befinner sig.

Vi började dagen med att vakna i ljuvlig tallskog. En fin natt i tält. Vi fick ihop tältet hyfsat torrt, även om det var risk för regn. Frukosten intogs i en liten holk nära en bilracingbana (Årsunda motorstadion), där det pågick mild tävlingsaktivitet utan stora vrål (radiostyrda bilar tävlade).

Ett stycke vidare efter vägen stannade vi till vid en liten försäljningslokal där de sålde fint hantverk och hade ett litet café. Vi tog en fika & laddade telefonen. Plötsligt säger Leif - det där ser ut som Roine. Ja, då stiger mästerfotografen Roine in i lokalen. Rätt osannolikt - och roligt.

Vi har haft en fin dag utan regn. Riktning hemåt.

Dagens sträcka (21259 - 20349 =) 91 km

Frukostplats!

Fikatime!

Ja, här säljs kaffe & fint hantverk. Två unga tjejer hade detta som sommarjobb - baka, sälja kaffe och förmedla fint hantverk. När vi satt och fikade här (inne) steg mästerfotografen Roine plötsligt in i lokalen - också han ute på finfina äventyr.

Det är bra med kartor efter vägen, så man ser var man är. Här snart i Österfärnebo & Gysinge. I dessa trakter finns också Färnebofjärdens nationalpark. Vi cyklade kring fjärdens marker häromåret. Det är fina trakter som kan rekommenderas för den som letar efter utflyktsmål. Gysinge är också en plats som många besöker. 

Här svänger vi vänster och sen är vi en smula vilse ett tag.
Så småningom hittar vi en fin tältplats och sover gott. Inget regn. 


Inga kommentarer: