tisdag 12 juni 2012

Norra Ölands fantastiska sandstränder....


Om det är sol och bad som önskas för semestrandet, så är Öland rätt plats att vara på. Här finns mängder av förundrande vackra sandstränder. På den norra och östra kusten finns den fantastiskt långa Bödabukten, med en ljuvlig guldskimrande sandstrand. Den har en fin, fin sand som kryper in i varje vrå där vi sedan inte vill ha den - men som strand- & badkamrat är den förundrande skön. I Bödabukten finns stränder för de som vill ha människor omkring sig. Det finns också stränder för de som traktar efter tystnad och ensamhet. Kanske finns det också stränder för de som vill bada nakna, för sig själva eller tillsammans med andra. Här finns kanske stränder för alla. Förutsatt att du gillar sand, förstås.

Homrevet, Fagerör, Lyckesand, Böda Sand, Bödagården, Kyrketorp, Böda hamn, Löttorps camping, Sonjas camping och Nybybadet är exempel på platser längs den norra och östra kusten där sandstränder finns. På några av dessa platser finns särskilda faciliteter och på några finns bara strand och hav. Om nu det kan sägas vara bara. Många av stränderna är rent fantastiska.

På den västra kusten finns några enstaka sandstränder. Där är kusten annars ofta stenig eller har stora stenblock i vattenkanten där man kan häva sig i och trassla sig upp. Det är inte lika barnvänligt på den västra sidan, som på den sandiga östra sidan. Men också där går det att få sig ett stillsamt dopp.


Anette GrindeLänkar & sånt; Intressant . Bloggkartan Norrtälje. Nyligen.se. Blogger.com. Knuff om Böda - Öland  - sandstrand - Bloggare om Böda - Öland Isbn 978 91 534 3249 4. Mer om Upplev Sverige i denna blogg.  * Ölands Turistbyrå Isbn 9789174242638 -   Mer om norra Öland i denna blogg. Badkarta

Inga kommentarer: