lördag 21 oktober 2017

Tips för händelser på Lilla torget i Norrtälje

Roslagens bokhandel i Norrtälje
Jag efterlyser tips på händelser i vår vackra lilla stad, t ex på Lilla torget i Norrtälje.

Bokförsäjning, förlag berättar, lokala författare signerar och föreläser, bokbytarhörna, sagoläsning för de små, bokbord med begagnade böcker, poetry slam*. Allt med lokal litterär anknytning.

Fler förslag till aktiva butiksevent och till händelser/aktiviteter på Lilla torget, Norrtälje, efterlyses. Hela vårt vackra centrum, hela vår lilla fina stad, vill synas och leva.

Jag söker också efter (fler) romaner med verkliga händelser i bakgrunden, som t ex Barn nr 8 (barnhem i New York), Morgon i Jenin (Palestina), Det blå mellan himmel och hav (Gaza), Skrik tyst så inte grannarna hör (våld mot kvinnor) och Den tyska flickan (romer, judar och andra världskriget - om båten som for till Cuba och inte blev insläppt). Detta är helt "vanliga" romaner med livsbeskrivningar och händelser som är jobbiga, vackra, plågsamma, äventyrliga, med mera, och med en bakgrundshistoria som hör verkligheten till. Författaren berättar alltså om en del av vår gemensamma historia samtidigt som det fantiseras. Detta är en typ av böcker som jag gillar. Känner du till fler sådana, så tips gärna!

A..
*) Poetry slam. Diktläsning. Dikterna skall vara originaltexter framförda av poeten själv inom en tidsram av tre minuter. Tidsövertramp ger minuspoäng. Texten skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.


Aktuella böcker just nu.
Länkar om böckerna & författarna på bilderna här ovan
Malou von Sivers (wikipedia)
Malou von Sivers (Tv4)
Hillevi Wahls blogg
Newsdesk om Ester Karlsson med K

Inga kommentarer: