onsdag 25 oktober 2017

Ester Karlsson med K

Ester Karlsson med K
Christina Olséni
Micke Hansen
2017
Bokfabriken
Isbn 978-91-76295-94-6

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Livet går sin gilla gång med dispyter om tvättstugan och den trasiga gallerhissen som de mest spännande inslagen i vardagen fram till dagen då Lärkans vaktmästare hittas död i sitt vindsförråd.

Polisen konstaterar snabbt att det rör sig om mord och Ester, som behöver fylla sina dagar, beslutar sig för att starta en egen utredning. Med kafferep och vaniljdrömmar nästlar sig Ester in hos både poliser och grannar, i hopp om att finna ledtrådar. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i fastigheten så går ingen av Lärkans invånare fri från misstankar, allra minst Ester själv.

Ester Karlsson med K är en humoristisk pusseldeckare skriven av författarna bakom succéserien Mord i Falsterbo.

Lustifik. Ja, lustig, som i humoristisk. Det är lite Ove (En man som heter Ove, skriven av Fredrik Backman) över boken. En lite lagom udda person i ett bostadsområde, som härjar runt i trakten, ställer krav och är extremt nyfiken. Ja, kanske inte bara en, de är flera, förstås. Pusseldeckare? Finns det förresten pussel som har tiotusen bitar? Ja, grannskapet blir förstås väldigt nyfikna över händelserna i föreningen och det talas en del sinsemellan, ja, ni vet som folk ju gör. Skvaller och nyfikenhet i all ära, men vart tar det vägen sen? En humoristisk pusseldeckare, ja.

Boken är lättsam och glad. Lättläst. Roande. Man vill ju veta hur det går med hissen, vem som tar soppåsen med tomburkarna och framförallt vem som är skyldig, förstås. Det löser sig så småningom och många små roande händelser dyker upp på vägen.

Roslagens bokhandel i Norrtälje
Om det låter som en bok som skulle tilltala dig, så ter det sig en smula lämpligt att köpa boken i en bokhandel nära dig. Inte på nätet eller i lurarna, alltså. För du vill väl att bokhandeln i din stad skall finnas kvar?

A...

Inga kommentarer: