söndag 5 juli 2015

Söndag 5 juli 2015. Sakta framåt. Sandby/Skåne - Sandvig/Bornholm.

5 juli 2015
Söndag.
Sandby. Ale stenar. Ystad. Rönne/Bornholm. Sandvig/Bornholm.

Efter en trevlig rundtur och prat med gårdsfolket Anna och Jan åkte vi vidare mot Ystad. Vi sov gott inatt och åt frukost på Annas ateljéuteplats. Fint! Vi gladdes åt hennes vackra tavlor. Hon kan, hon. Efter avvinkning tog vi oss via förundrande Ale stenar mot Ystad. Vid ca 10 km kvar satt plötsligt Carina Borén och svettades i en korsning (i skuggan och i bakluckan på sin coachs bil). Hon sprang ett 100-mileslopp (GAX 100) och hade där 10 km kvar. Glad och positiv, men drypande svettig.

I Ystad åt vi Thaibuffe och sedan tog vi 1430-färan till Rönne/Bornholm. Där var det varmt och kuperat. Fint. Vi cyklade längs den västra kusten upp till den norra spetsen och tog in på campingplatsen där (Sandvig). Den får ett stort minusbetyg genom bemötandet. Kl 2030 tvingade de oss att ta ner vårt tält och flytta till en annan plats. Vi hade lagt oss på en plätt där vi inte fick ligga, den var avsedd för husvagn/husbil. Det var gott om plats på campingen, men vi tvingades ändå flytta. Surt, tröttsamt och irriterande.

Bortsett från campingbemötandet fann vi dagen vara god. Förmiddagen längs Skånes östra kust och eftermiddagen längs Bornholms västra gav oss olika miljöer och grad av backar. Ja, mycket vackert, mycket vackert.

Vi har ett fantastiskt väder. På Bornholm var det avsevärt varmare än i Sverige. Sol & värme gör mig riktigt gott. I natt skall det visst bli regn.

64 km.

Fantastiskt vackra tavlor - man upptäcker mer och mer, ju mer man tittar.

Anna Ni - besök hennes atelje! Du hittar henne här; http://www.annani.se/
Det är verkligen väl värt ett besök - trivsamt & vackert! 

Fin konst!

Fantastiska Ale stenar.
Vilken natur, vilket väder, vilken fantastisk resa.

Bornholm.
Himmel & hav ligger nära.

Oj, vilken backe det var hit upp. Bornholm - från Rönne och norrut längs
kusten. Just denna bit, som just avklarats (målgången syns på bilden), var stretsam,
men fin & skoj. Foto, denna bild; Leif Hemlin

Inga kommentarer: