torsdag 21 november 2013

Istanbul, Turkiet

Glad reskamrat!
Välkommen till Istanbul. Här ser inte ut som jag har tänkt mig. Det är dags att se en ny stad, skapa nya minnen och lära sig något lite nytt om en annan kultur. Besöket gör mig glad. Det är en fin stad att turista i. Trivsam, lagom (om än mycket stor) och väldigt fin.

Husen ligger tätt, tätt på kullarna. Det är ordentligt kuperat i Istanbul. När vi ser banprofilen till Istanbul Marathon stämmer det inte alls med den bild vi får av stadsprofilen. Vi inser att loppet är förlagt längs stränder och kajkanter istället för via kullar och övrig stadsform. Vi känner tacksamhet för detta.

Expo och nummerlappsutdelning ligger en god bit utanför centrum. Vi får trassla med Metrokort, taxor och obegriplighet i en främmande stads kollektivtrafik. Jag blir stressad till hjärtinfarktnivå över expo-placering, tvång att slösa flera timmar i kommunala transporter och onödigheter i allt detta. Stress till ingen nytta, eftersom det är som det är. Arrangemanget får kraftiga minuspoäng med anledning av placeringen av mässan/expot. Den ligger mycket dumt till. En hel dag går åt för att hämta våra nummerlappar. De bör besöka Sthlm Marathon för ett studiebesök hur man ordnar ett bra arrangemang. Istanbul Marathon har en hel del att lära (bortsett från expot).

Under färden till expot imponeras jag av busschaufförens koll på vem som har löst biljett och vem som inte har bockat av sin. Ingen kommer på utan att ha gjort rätt. Det är ingen diskussion om vad som är rätt och varje resenär fullgör sin skyldighet. Kanske är det något för SL & SJ att lära?

Faros Hotel, Taksim, Istanbul duger mycket bra till oss. Här trivs vi mycket bra. Hit kan vi tänka oss att komma igen.

A..
Istanbul, Turkiet
16 november 2013.

Inga kommentarer: