torsdag 27 juni 2013

Stenkusten ...

Löpning och cykel längs Stenkusten - midsommarhelgen 2013.

Midsommarhelgen tillbringades på Öland. Aktiv rörelse stod på programmet. Löpning och cykel är nu de aktiviteter vi behöver ägna oss åt. Cykel, för att hantera Cykelvasan i augusti. Löpning, för att hantera Ölands Marathon, Reykjavik Marathon, Tjejmilen och Amsterdam Marathon. Och kanske något ultralopp om lyckan står mig bi. För detta krävs det åtskilliga mil i benen.

Öland - och då särskilt den västra kusten mellan Sandvik och Byrum - är en ljuvlig plats att idka dessa aktiviteter på. Vi tog en löpartur från Korpskog till grinden i Hagelstad och tillbaka. Två sköna löparmil fick duga. Det är så vackert så att man nästan tappar andan. Den fantastiska naturen kombinerades med en kolsvart himmel och ett förundrande muller i kanten. Nej, något regn fick vi inte över oss även om risken kändes väldigt stor. Naturens kraft är förundrande. Vacker och skarp. Kroppens kraft likaså. Man blir glad av sköna springsteg tillsammans med en likasinnad vän.

Nästa dag transporterade vi oss med cykel från Korpskog till Sandvik. Där blev det glass och kaffepaus innan vi styrde norrut igen. Alvedsjö, Byrum - längs den vackra kusten och sedan vidare in mot Skäftekärr och cykellederna åter till Löttorp, förbi Gudesjö och via järnvägen åter till Korpskog. 63 km fick räcka för dagen. Vi klarade oss från regnet även denna dag, även om det mörknade på himlen lite nu och då.

Rörelse. Fantastiska rörelse. Ja, man blir glad av sån´t.

Anette


Länkar & sån´t. Intressant. *  Bloggkartan Norrtälje. *  Nyligen.se. * NT-bloggar.  

Inga kommentarer: