söndag 30 juni 2013

Med start vid Falkudden igen ...

Nattsömnen var usel trots gårdagens 11 mil på cykel. Man kan tycka att man borde sova gott efter en sådan friskluftstur, men jag fick nöja mig med att lyssna till den snarkande vännen. Det var svårt att ta sig upp på morgonen. Jag ville hellre dra täcket över huvudet i ett försök att få sova. Min slavdrivarvän lät mig förstå att vi skulle göra det jag hade planerat. Absolut inte mindre. I det ingick 6-8 mil cykel en dag och 2 mil löpning den andra. Så det var bara att bestämma riktning för morgonkvistens löpartur.

Träningskläder. Vätska. Frukost. Karta. Löparskor. Gps. Och iväg ca kl 0830. Falkudden - Näs - över Dalälven - höger i Färjan - förbi en god dos byar längs en kuperad väg. Vätska och vändning i Bäsinge gav oss 20,51 km när vi satt oss ner igen vid Falkudden ett par timmar senare med varsin ordentlig belöningsglass i näven. Det är riktigt skönt att kunna springa så, tillsammans och utan att det känns slitsamt och tungt när man väl är ute.

Ja, jag planerar och Leif ser sen till att det genomförs. Bra så, när jag försöker slingra mig ur för att jag får för mig att det skall bli tungt eller för långt. - Men skall man hålla sina ben och kondition i god form så får man ändå ligga i en aning. Då är det tur att han är en sådan slavdrivare som han är.

Så. 11 mil cykel igår och 2 mil löpning igår. Glass, kaffe och en tallrik fil (mat blir det sen!) Sen en dusch och en stunds packning för att lämna Falkudden strax före 12.

Vi styr hemåt igen via Uppsala där jag mycket kort säger hej till finaste Sofie innan vi så småningom kommer hem.

En bra helg? Ja, detta var en mycket bra helg, med aktiv rörelse i en ny miljö på agendan. Näs i Dalarna, Färnebofjärden och området därikring var en bra plats att tillbringa en helg på. En mycket bra plats.

Anette


* Med start vid Falkudden, Näs (Dalarna) 29/6 2013
* Färnebofjärdens Nationalpark
* Camping Falkudden
* Nedre Dalälven

Länkar & sån´t. Intressant. *  Bloggkartan Norrtälje. *  Nyligen.se. * NT-bloggar

Inga kommentarer: