fredag 31 maj 2013

Vad händer i bygden?Custom Bike Show, marknadsafton, nationaldagsfirande i Norrtälje och mattskurning i Östhammar står för dörren. I trakten finns också loppis med fantastiska fynd och öppna hembygdsgårdar med engagerade människor som lägger sin själ i det gamla. Det gamla som ligger som grund för vår tid nu och sen. Det bjuds nu, i vår fantastiska försommartid, också på vandringar, fågel- och växtexkursioner, prova-på-paddling och bågskytteaktiviteter. Ja, nog finns det aktiviteter så det räcker om man vill. I vår bygd finns det hundratals olika föreningar som driver aktiv verksamhet. Det är underbart inspirerande att se den mängd av aktiviteter som erbjuds - och veta att det står en enastående mängd ideell kraft bakom. Ibland är det så mycket, så man knappt vet vad man skall välja.

Ja, om man gillar motorcyklar bör man uppmärksamma lördagens Custom Bike Show i Norrtälje. Jag tror säkert ni har märkt att den är på gång. Det mullrar så där sommarteckenskönt runt hörnet. I år är också sol beställd. Om man gillar långlöpning kan jag rekommendera Stockholm Marathon. Är man inte anmäld för att stå på startlinjen, så behöver löparna allt stöd de kan få. Glada hejarop uppskattas. En annan fantastisk aktivitet är kajakpaddling. Vi har en underbart ljuvlig skärgård runt knuten som verkligen bör upplevas. Att göra det från kajaken är en fantastisk upplevelse. Det finns många som erbjuder turer med kompetenta ledare och färdiga paket, både i företags- och i föreningsregi. Det är som att gå till ett dukat bord där någon har ansträngt sig för att göra det måltiden god, såväl för smaklökarna som för ögat. Det är enkelt och väldigt njutbart.

För dig som vill njuta av naturen blommar de fantastiska maskrosorna just nu. De lyser som fantastiska solar och skapar ett underbart färgsprakeri tillsammans med de blommande gullvivorna, liljekonvaljerna och den ljuvliga grönskan. Denna årstid - maskrosblomningstiden - är så vacker, så att det nästan gör ont i min själ. När den dessutom badar i sol och värme, blir jag riktigt glad.

Själv skall jag springa på lördag, vila i grönskan på söndag och titta på Blodomloppet tisdag, fira min fantastiska dotter på onsdag innan det är dags för nationaldagsfirande på torsdag.

Med flaggan i topp, stuns i steget och med glädje i sinnet önskar jag er en fantastisk helg.

Anette Grinde
Artikeln är publicerad i
Norrtälje tidning bilaga "Helg" den 31 maj 2013


 

Inga kommentarer: