torsdag 30 maj 2013

Bedriv C-politik istället för att skriva artiklar...Bedriv C-politik istället för att skriva artiklar, står det som rubrik på Bosse Blidemans debattartikel i gårdagens NT. Jag tänkte, har han alldeles fått spatt. Debattartiklar är ju viktiga. Men, det var nog inte herr Blidemans fel att rubriken blev som den blev. Den textraden står inte att finna i artikeln. Det är sålunda NTs rubriksättare som skrivit en tokig rubrik. För inte kan väl Blideman ha menat att det inte skall skrivas debatt?

Generellt saknar jag ord om vad politikerna gör, i sina partier, i nämnderna och i fullmäktige. Jag skulle bli glad om de sittande politikerna skrev och talade mer. Mer som visar svårigheterna, framgångarna, möjligheterna och vindens riktning. Mer som visar var de står, var de vill komma och om det är dem vi vill följa. Ja, låt en del av politiken drivas i genom debatten. Hur skall vi andra annars få veta vad som pågår? Hur skall vi andra annars få koll på när det spårar ur och måste engagera oss?

Mer öppen debatt från alla våra politiker - är en stark önskan från mitt håll.

Anette Grinde


Länkar & sån´t.Centerpartiet. Folkpartiet. Socialdemokraterna. Kristdemokraterna. Moderaterna. Miljöpartiet. Alliansen.se. Politometern om Alliansen. Intressant. Bloggkartan Norrtälje. NT-bloggar.


 

Inga kommentarer: