söndag 26 maj 2013

Ljuvliga skärgård ...


Ljuvliga skärgård, säger jag igen och igen. Kajaken är ett fantastiskt färdmedel att nyttja när man vill besöka skärgården. Du kommer fram med egen kraft, utan att förstöra något i naturen. Du kan vara där inga andra båtar kan ta sig, eftersom du kan ta dig fram i mycket grunt vatten. Egna öar är lätt att hitta om lämnar innerskärgården, som ju är belamrad med strandnära fritidshus.

Ja, kajaken är ett fantastiskt färdmedel. Men, hu, så tragiskt det är med alla strandnära fritidshus i innerskärgården. Många hus står igenbommade. Det är en beklaglig syn. Det är svårt att ta iland där tomten går ändå ner till vattenkanten och bostadshuset ligger nära. Tomterna ligger tätt, vilket gör att det är svårt att hitta tältplatser eller fikaplatser längs stränderna.

Byggnationer nära strandkanten är oerhört trist för det fria friluftlivet, men en ofantlig lyx för de som har gott om klirr i sin kassa.

Bortsett från detta så är maskrostid en alldeles fantastiskt vacker årstid. De strävsamma glatt lysande solarna pryder varje plats där de får härja fritt. Det är en glädje att se deras idoga stret.

A..

 
 

Inga kommentarer: