lördag 20 juni 2015

Måndag 15 juni 2015 - sakta framåt. Söderut.

God Morgon måndag morgon. (15 juni 2015)

Vi börjar med igår, söndag 14 juni 2015. Avfärd 1320. Duvbo. Ekerö. Slagsta. Botkyrka. Gamla Södertäljevägen. Södertälje. Tveta. Järna. Pilkrog. Hölö. Tullgarn. Hittat boende strax söder om gränsen till Trosa kommun.

Mätarställning; 18695 km. Ca 87 kr igår, sålunda. Det blev en lång dag. Sol och fint, ibland lite regn. Hittade tältplats sent, ca 2130. Bor i skogen. Svårt att somna. Jag måste bli bättre på att hitta tältplats! Kedjan tjorvar. Den hoppar av med jämna mellanrum.

Jag vaknar tidigt på måndag morgon, hör trafiken på vägen intill. Det är annars tyst i skogen, lite fågelkvitter och lite sus från träden. Det durar på morgonen. Somnar om och vaknar framåt 8. Det är dags att vakna.

Jag packar ihop och är iväg kl 0900. I Vagnhärad besöker jag Ica för frukost. Strax innan åker jag över en liten vacker bro. I forsen är det fiskeförbud. Det arbetas aktivt för att främja växt- och djurlivet inom fiskevårdsområdet. De vårdar. Det glädjer.

Jag cyklar vidare; Sillekrog, Lästringe, Sättersta. Bogsta. Nyköping. Någonstans på vägen möter jag en liggcyklande långfärdscyklist. Jag tror att han var från Frankrike. Han hade en stor solcell på vagnen bakom. Ja, det borde man ha för att ladda tekniken. Nu är det svårt, när man inte kommer in någonstans.

Idag gick det väldigt trögt. Jag har ont i väster knä, så farten var väldigt låg. På slutet gick jag i backarna. Vid ankomst till Nyköping vid 13-tiden var jag extremt trött och hade ont vid varje tramptag. Det bådar inte gott. Jag handlade och åt lite, besökte Nyköpings Orienteringsklubb för att sova på deras gård. Somnade och åkte sedan därifrån vid 16-tiden. Jag tänkte att jag skulle hitta ett vandrarhem.

Det började ändå fint idag. Vackra vyer möter mig i landskapet. Ganska snart sade dock min cykelkropp ifrån. Jag har med mig alltför lite vatten för att kunna göra mat och diska. Det kräver utrymme och diskmöjlighet att göra mat. Jag känner mig som en nollkonstnär som inte löser problemen bra. Jag tröttar ut mig, dränerar mig på energi och kommer knappt framåt. Varför gör jag så?

Vid ankomsten in till centrala Nyköping, efter sovstunden hos Nyköpings OK, letade jag länge efter ett vandrarhem. När jag till slut fann det var det fullbokat. Lång tid till ingen nytta. Sedan tog det en hiskelig tid att hitta ut ur stan. Jag frågade och frågade, pekades fel igen och igen. Det var helt hopplöst. Till slut kom jag dock ut på rätt sida, på mc/cykelvägen mot Jönåker. Halvvägs mellan Nyköping och Jönåker hittade jag in till Tuna Hembygdsgård, där jag ringde till ordföranden som lät mig campa på gården. Tacksam slog jag upp mitt tält i trädgården bakom huset och känner mig trygg med valet av plats. Mätarställning; 25500 kr. 68 km idag, sålunda.

I morgon blir det Jönåker och färjan över Bråviken. Det är en kuperad väg dit, så jag får se till att gå i backarna. Det blir nog lite mildare backar på andra sidan Bråviken, tror jag. Det visar sig dock.

Jag mår bra. Jag mår finfint. Jag känner mig dock smått tveksam om jag är stark överhuvudtaget idag. Kanske finner jag styrkan igen i morgon. Just idag känns den inte igen.

A..


Färjan mellan Ekerö och Slagsta.
Botkyrka kyrka. Sakta framåt. På väg. Söderut. 

Min fina tältplats i skogen! Söndag kväll - nära,
strax söder om kommungränsen till Trosa kommun

En ljuvlig skogsbacke - med fantastiskt fågelkvitter
i kvällningen. 

Jag möter eller korsar ofta Sörmlandsleden. Den svängar och slingrar sig
genom de vackra markerna.

Nattplats måndag natt; Tuna hembygdsgård - med vyn mot Tuna kyrka.
Någon mil söder om Nyköping.

Tuna hembygdsgård - Tuna kyrkskola. En vacker byggnad i ideella
krafters vård. Det är stort & glädjande.

Tuna hembygdsförening - vårdar historia och kultur. 
Tuna hembygdsförning har en aktiv verksamhet. Det glädjer verkligen att se.
Tuna kyrkskola 1886-1965.
Besök platsen, när du har vägarna förbi!
Tuna - var en fantastisk plats att bo på!#Utekartan - tål väder och vind.
#SlowlyForward - ja, sakta går det minsann. Men framåt ändå, ja. Framåt, söderut och rätt sakta. Även om jag matar mil efter mil.
#PlasticFree - nej, jag blev inte helt plastfri eftersom de ekologiska morötterna låg i en plastpåse. Påsen finns ännu kvar, ej slängd i soporna. Men det kommer den ju
#SchystResande - är att resa utan att utnyttja människor och miljö. Här nära och i fjärran. Per cykel reser jag ändå rätt schyst.

Inga kommentarer: