fredag 19 juni 2015

Fredag 12 juni 2015 - sakta framåt. Söderut.

Söderby, avfärd 0800. Riktning söderut. I sakta mak.

Söderby. Roslagsbro. Norrtälje. Rösa. Rö. Brottby. Angarn. Vallenturna. Täby kyrkby. Enebyberg. Mörby centrum. Danderyd. Bergshamra. Järva krog. Ner mellan Råstasjön och Lötsjön. Duvbo. Kort stopp i Norrtälje (Norrköp) och Brottby (Ica). Framme i Duvbo (Sundbyberg) en stund före kl 1600. 10 mil prick, enligt cykeldatorn. En km kortare enligt löparklockan, som orkade precis fram till målet. Cykeldatorn håller längre. Jag kör med båda, så får vi se hur det blir. Jag vill ju veta hur långt färden bär. Kortare än 10 mil per dag får det nog bli framöver.

Det var varmt och soligt idag. Skönt. Hjälm och långärmad tröja skyddade från solen, men jag borde ha solskyddssmörjt ansikte och ben. Lår och ansikte har fått färg. Nästan gång får jag inte glömma solskydd. Det blåste motvind en hel del idag. Min vänstra knä är inte helt med på noterna, men blir förhoppningsvis det inom kort.

Landskapet, innan jag kom till Sthlm, är fantastiskt vackert. Gröna ängar, doft av syren så man blir alldeles hänförd och en ljuv häst(skits)doft med jämna mellanrum. Ja, landskapet är verkligen vackert. Från Täby kyrkby till målgång i Duvbo blev det cykelvägar genom villakvarter och på genomfartsvägar. Det finns många fina platser i Sthlm, men jag föredrar att cykla på slingrande småvägar utanför staden. Villakvarter kan jag helt enkelt vara utan. Jag behövde bara veckla upp kartan vid två tillfällen under dagen, dels i Brottby när jag blev tveksam om var i Vallentuna jag skulle svänga och dels när jag närmade mig Täby centrum och det visade sig att det var lämpligare att svänga mot Enebyberg. Ett kedjehopp (i Vallentuna) som dock ordnade sig utan krusiduller, för övrigt inga ledsamheter.

Ja, antal mil blev lite för många som första dag. Men, nu blev det så. I morgon får det bli kortare, eller rent av vila, beroende av vad mitt vänstra knä säger om saken. Jag får fråga knät i morgon (lördag). Och lyssna noga på svaret.

Jag mår bra. Jag mår finfint. Jag är starkare än somliga tror.

A..  

Strax söder om Norrtälje. På väg. Sakta. Söderut.

Brottby. Ensam på väg. 

Schyst resande betyder att inte lämna spår, att inte skada
vare sig natur och människor.

Fantastiska Utekartan löser vägvalen lätt som en plätt


#Utekartan - tål väder och vind. Tur är det, även om regn och rusk gärna får hålla sig borta på min tur. För det är väl det man menar med väder, eller hur? Bra är den, i varje fall. Lättläst och lättvikt. Man behöver inte oroa sig för vikskador verker det som. De är tydliga och detaljerade. Finfint. Det är bra, jag gillar dessa kartor.
#SlowlyForward - ja, sakta går det minsann. Och framåt, ja. Slowly Forward är arbetsnamnet på denna tur. Följ mig gärna.
#PlasticFree - nej, jag blev inte helt plastfri eftersom de ekologiska morötterna låg i en plastpåse. Påsen finns ännu kvar, ej slängd i soporna. Men det kommer den ju att göras tids nog ändå. Dumt.
#Långcykling - ja, var går gränsen för långt? Ännu är det kort förstås, men längre skall det ju bli. Hoppas jag. Allt beror förstås på hur man mår och hur man tänkt sig framåt.
#SchystResande - är att resa utan att utnyttja människor och miljö. Här nära och i fjärran. Ja, det vill jag ha i bakhuvudet när jag reser.

Inga kommentarer: