lördag 6 juni 2015

Custom Bike Show 2015

Det var Custom Bike Show idag. Eller är, eftersom den fortfarande pågår. Custom Bike Show är dagen när Norrtälje invaderas av motorcyklar. Det är trevligt. Det tillför liv och lust till staden och dessutom mycket klirr i kassan till stadens handlare. Förutsatt att de har öppet förstås.

Tidigare har motorcyklarna fått parkera nere vid hamnen, i hamnområdet. Nu är den norra sidan av hamnområdet inhägnat för nymodigheterna som så småningom skall ta form där, så parkering fick ske på gatan istället. Huvudsaken är att det finns plats att parkera, att motorcyklarna kan ställas upp för beskådan och att många löser inträde till evenemanget så att klubben inte går med minus och så att handlarna får sin del av kakan. Det rör sig om rätt mycket pengar, kan man tro.

När jag hade tittade igenom området, gluttat på motorcyklarna, förundrats över de fantastiska byggnationerna och undrat över en del av packnings- eller passagerarplatserna på cyklarna tog jag en sväng till Norrtälje stadskärna. På alla restauranger och caféer såg det ut att vara god beläggning, men döm om min förvåning när jag konstaterar att flera av butikerna var stängda.

Hur i hela friden kan det vara stängt när man vet att det kommer 10-15 000 pengastinna människor till stan? Norrtälje? - Varför gör ni inte en stor marknadsgrej av detta fantastiska tillfälle, när Twin Club Mc drar hit så mycket folk? Varför har ni inte fest och partaj i stan? Jag blir lika förvånad varje gång man inte fångar tillfället, men jag blir alldeles stum när jag finner butikerna stängda och att välkomnandet på stan lyser med sin frånvaro.

När stan bubblar av människor måste ni ju ta hand om dem, för bövelen! Hallå, Norrtälje Handelsstads alla handlare, varför missar ni tillfället? Ja, ja, ok, ja, jag vet att ni har ett så fantastiskt bra flöde av kunder i den vanliga vardagen, som i Norrtälje aldrig är grå, så ni behöver helt enkelt inte mer. Därför är det stängt en dag som denna. Men, kunderna behöver er? För det gör så oerhört mycket mer att kunna strosa in i och ut ur fantastiska och fina små affärer och göra små fynd lite här och där. Sådana har ni väl, eller hur? Små fina fynd, som en finfin klänning, en ny frack, en guldring, en spahelg i närheten eller en resa längs jordens rand i slutet av veckan.

Det finns en mc-tursarrangör som arrangerar resor tvärs genom Kina. Jag
tänker alltid på det, när jag ser en sidovagn. Ja, det vore läcker att åka mc
tvär genom Kina - men i sidovagn lär det inte bli. 

Här gäller det att ha gott att sitta på, av sig självt.
Så mycket hjälp av mc.n fick man inte.

Ibland är detaljerna viktiga. De är verkligen olika från en mc till nästa.

Spindel & spindelnät. Ja, detaljerna är roliga &
finurliga. Finfint, minsann.

Och ja, hyfsat många motorcyklar.....

Och hyfsat mycket folk besöker evenemanget - tittar storögt & lägger
pengar på, för stadens handlare, viktig konsumtion. Eller skulle kunna, om 

butikerna var öppna.

Inga kommentarer: