måndag 22 december 2014

Den giftiga fisken i Östersjön - som våra politiker tycker att vi gott kan äta


Lyssna på; P3-dokumentär, söndag 21 december 2014

Ja, vi har hört det tidigare, det absurda som fortgår. Undantaget, där staten med berått mod förgiftar medborgarna. Undantaget som staten Sverige har krävt av EU. Vi får äta fisken i Östersjön trots att den är giftig. Bara vi (och Finland & Lettland), för att Sverige har begärt och argumenterat för ett undantag för oss. Inte EU-medborgarna för övrigt, eftersom fisken är förgiftad av dioxin.

Vi får äta den, utan att det syns tydligt varifrån den kommer och utan att det står ett gifttecken på den. Vi får äta den för att det ryms inom kultur och traditioner, och för att inte ruinera de som fiskar.

Sverige vet att havet är sjukt. Sverige vet att fiskarna är förgiftade. Det finns tydligt utrett och dokumenterat. Trots detta argumenterar svenska politiker för ett undantag.

Om Sveriges regering och Sveriges politiker inte vill vårt bästa, vill vår hälsas bästa, vad kan vi då förvänta oss av dem? Vad gör Miljöpartiet och Centerpartiet, de som säger sig måna om miljön, i denna fråga? Eller kanske är det ingen miljöfråga utan bara en pengafråga för kustfiskarna?

Märkligt är detta, mycket märkligt. Extremt märkligt.

A..


Länkar!
SVT 2012
Miljöaktuellt 2012
Aftonbladet 2012
Livsmedelsverket 2013
Svd 2014


1 kommentar:

http://Oldmolly.bloggplatsen.se sa...

Men God Jul på dig med. Och Gott nytt förresten - på en gång.