tisdag 3 juni 2014

Glada feminister...

Fria Tidningen 20140528 (klicka på bilden, för läsbar storlek)
Här hittar du till tidningens hemsida.

Ja, de är glada nu, feministerna och miljöpartisterna. Det för viktiga frågor, så det är dem väl unt.

I DN häromdagen fanns en ledare som smulade ner Miljöpartiets feministiska riktning. Kritiserade med ord som bortskämd. Bombarderade.

Feminism, som i riktig jämställdhet, är riktigt viktig. Miljöarbetet likaså. Det är inte antingen eller, det är riktigt viktiga frågor båda två.

Jag kan slå vad om att inget parti är perfekt inom alla de områden den har att verka inom, som t ex finans, tillväxt, miljö, säkerhet, jämställdhet, natur, djur, arbete, diskriminering, social trygghet, sjukvård, infrastruktur och allt vad det nu är. Jag skulle bara önska att partierna - och blocken - kunde samarbeta mer och tydligt i frågor som borde vara för allas väl. Det borde gå. Och att "motpartierna" & media inte var så syrlig i tonen.

Hur går det för de övriga partierna med miljö- och jämställdhetsfrågorna? Ligger de högt på agendan? Om inte, bör de snarast placeras där.

A..
Bieffekten går i repris idag! Se den om du ännu inte
 sett den. Eller hitta den på SVT-play!
1 kommentar:

Anonym sa...

Jämställdhet och feminism är två skilda saker. Det är som med politik. Politik och tex kommunism är inte samma sak. Feminism är EN tolkning av hur jämställdhet KAN se ut. Men det finns andra sätt att se det också.