söndag 20 maj 2012

8 kvinnor ror....

Lördag 10 maj arrangerade STF Roslagskretsen en aktivitet i Norrtälje. Vi besökte Norrtälje Roddförening för att se vilken verksamhet de har och hur det egentligen går till när man ror. Nyfiken som gör, får svar. Det var fantastiskt roligt!

8 kvinnor anslöt till aktiviteten. Vi började med att få en genomgång i ord om hur det är att ro. Därefter fick vi sätta oss i en roddmaskin, för att omvandla orden till någon form av praktisk kunskap. Känslan var skön och inte alltför svår. Det svåra kom senare, när vi skulle samsas tillsammans i en båt för fyra.

Väl ute igen togs en fyra-manna-båt fram. Fyra kvinnor placerades i båten, två kvinnor och åror åt vänster och två kvinnor och åror åt höger. En, i detta fall en herre, instruerar oss, styr rodret och håller ögonen i färdriktningen. Vi andra sitter med ryggen mot färdriktningen. Den främsta av oss håller takten, lagom och lugnt. Vi övriga följer henne, lagom och lugnt. När vi finner takten tillsammans är det ljuvligt skönt att färdas över vattnet, i tystnad, med ett och annat skratt över små tokigheter och med allvaret ändå hängande i kanten. Detta var en fantastiskt härlig aktivitet, som jag mycket gärna provar igen.

Vi fick prova i en 4.a mannabåt, i en 2.a och i en etta. De båda senare hade två åror att samsas med per person och 4.a mannabåten bara en. Det tar sin lilla tid att bli sams med åror, riktning och färdkamrat när man är annat än helt själv i båten. Det kräver ett annat samsande i 1.an och 2.an än i 4.an. Oavsett vilket var det oerhört roligt. Musklernas användning i båten ger sig till känna under söndagen. De känns att de har fått arbeta - det är en ljuvlig känsla. Benen, ryggen, magen och armarna har fått sig en duvning, även om benen var de som arbetade allra mest i kraften tillsammans med båten.

Fnys, skratt, njutning, frenesi, glädje, mm - stod på agendan när vi summerar vår känsla. Detta var verkligen något som många av oss vill prova igen.

För mig gav aktiviteten bara plus denna dag. Fantastiskt trevliga kvinnor från när och fjärran i olika åldrar, en rolig aktivitet, ett soligt & ljuvligt väder, en god samverkansförening genom Norrtälje Roddförening som genererade en härlig aktivitet i STF Roslagskretsens regi. Inga minus alls.

Anette Grinde


Länkar; Norrtälje Roddförening - Svenska Turistföreningen/Roslagskretsen - Andra länkar. Knuff  -  Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comBloggportalen.se.   Knuff om turist - roslagen -  .  Bloggare om rodd - roslagen ... DN på stan. Roslagskretsen finns också på twitter & på facebook...

Inga kommentarer: