onsdag 9 maj 2012

Sexåring fastbunden & kvinna knivattackerad...

DN 9 maj. En tidning & en web full av våld och andra bedrövelser. Det finns små notiser och stora artiklar om viktiga ting. Allt våld vi ser i de små, nästan försumbara, notiserna skapar många frågor om hur vi har det i vårt land. Där finns onekligen en stor dos frustration och våld, som vi behöver komma till rätta med.

Sexåring fastbunden och instängd. Fadern i familjen är misstänkt för misshandel mot sin son och åtalad för misshandel mot sin fru. Barnen är omhändertagna. Sonens förskola har, vid flera tillfällen, fått höra talas om misshandeln. Skolor, förskolor och annan personal som löpande vårdar barnen har onekligen en viktig uppgift. - Att lyssna på barnens ord och signaler om deras miljö i hem och bland vänner är oerhört viktigt för att fånga brister i deras liv. Deras rätt till trygghet gäller från dag ett. Det får vi aldrig tumma på.  

Kvinna knivattackerad under sin löprunda i Åre. Ungdomar attackerar en kvinna som är ute och motionerar. Varför? Var är vi säkra? Är vi det någonstans? Var är världen på väg? Hur ser vi dessa ungdomar, som spårar ur? Vem ser dem? Vem hjälper dem rätt, innan de skadar sig och sina medmänniskor så stort så att riktiga olyckor händer och de tvingas in bakom lås och bom?

Vi måste onekligen bli bättre på att se de unga - i deras unga år, innan det spåras ur.

Hu, för allt detta onödiga våld.

Jag längtar till en värld utan våld.

A..




STF åker motorcykel i Roslagen den 12/5. Välkommen!
Klicka på bilden för mer information.


Politometern - Knuff  -  Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comBloggportalen.se.   Knuff om våld - Åre -  .  Bloggare om barnmisshandel -  ... 

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till med Mc turen. Det låter som det ska bli en oförglömlig tur i den vackra våren.jag håller alla tummar för en varm och solig dag! Gunnel