måndag 29 april 2024

Medborgarförslag Norrtälje kommun. Wallinska gårdarna.

Medborgarförslag.

Norrtälje kommun äger Wallinska gårdarna. Det södra huset är uthyrt, där bokhandeln bor sedan många år. Det norra huset står tomt. Norrtälje kommun har inte någon hyresgäst till det norra huset och vi sörjer att det står tomt. 

Norrtälje kommun har tagit hem turistbyråverksamheten och avslutat sitt avtal med Visit Roslagen. Turistbyrån bor i Visit Roslagens gamla lokaler, som ekar stort och tyst eftersom det inte är avpassat för verksamheten. 

Vi ser att det vore fint för torget, för staden och för turismen i kommunen om Norrtälje kommun istället placerade turistbyrån i det norra huset av Wallinska gårdarna. Det gör huset öppet och tillgängligt för besök och det gör turismuppmärksamhet till en viktig del av stadsbilden.

Vi ser också att det kan kombineras med att göra övervåningen till en föreningsmötesplats, där godkända föreningar kan nyttja det övre planet för t ex samtal, möten och studiecirklar när Turistbyrån har öppet. Turistbyrån kan då administrera bokningar och platsens nyttjande av föreningslivet (med eller utan hyreskostnad). 

Wallinska gårdarna är en viktig del av vår stadsbild. Det norra huset bör vara en öppen och använd fastighet. 

A..





Inga kommentarer: