söndag 1 september 2019

Tjejmilen 2019 - Team Lundeberg

Tjejmilen är ett fantastiskt arrangemang. Det är många som gör den tillsammans. Springer, går, joggar - utifrån sin personliga nivå. Där är mängder av kvinns - alla sorter och alla åldrar - alla med sina ambitioner, sin glädje och sin beskärda del vånda (ja, några klarar sig utan vånda, förstås). Igår var det sol och fint, rätt varmt. Team Lundeberg (mamma, några av hennes döttrar och några av döttrarnas döttrar) startade. Team Lundebergs deltagare i år bestod av mamma (88 år), Susanne, Ida, Hilda, Andrea, Sofie och Anette. Vi har gjort det sedan 2013 - med mamma som samlande kraft.

Det var mitt nionde Tjejmilenlopp och tiderna blir sämre, detta var min näst sämsta tid. Det är kanske åren som tar ut sin rätt - eller den totala frånvaron av snabbhetsträning. Positivt var att det ju ändå var en bättre tid än i fjol. Ja, det finns verkligen  förbättringspotential här. Kanske ska jag sätta som målsättning att komma under 50 minuter på Tjejmilen 2020? Då måste jag förstås börja med intervaller (i massor) och åstadkomma en mer strukturerad träning. Det duger inte att bara harva mil om det ska gå fortare.

Mamma är inte så tävlingsinriktad, men nu har hon satt en schyst ribba för (oss?) andra att nå. Man kanske måste hålla sig i ordentligt gott skick och form, inte slarva med hälsan och rörelsen, om man ska klara att matcha hennes nivå i framtiden. Vi får väl se om det är möjligt.

Mamma var näst äldst i startlistan och äldst i resultatlistan. Hon var sålunda äldsta dam - äldsta deltagaren - som genomförde Tjejmilen 2019. Skarpt jobbat, mamma! Det ni - slå det den som kan.


A..


Tjejmilen 2000, 2006, 2013-2019.


Genomfört lopp 2019 - i Team Lundeberg..
Ida, Gunnel, Sofie, Susanne, Anette, Hilda & Andrea.
(Längst ut till vänster; Linda Mossmans dotter på besök hos Ida)


Inga kommentarer: