söndag 18 december 2016

Palma - Mallorca; från en stålgrå himmel rinner regnet...

18 december 2016.

Från en stålgrå himmel rinner regnet ner i nacken på den som inte är klädd för skydd. Skyddet bör helst vara heltäckande för undvikande av väta.

På Mallorca, i staden Palma, regnar det idag. Mer på eftermiddagen än mitt på dagen, fast förstå inte tidig eftermiddag för då var det nästan höstfint. Förmiddagen vet vi egentligen inte så mycket om, eftersom vi var så mycket i farten då.

Just nu är inte turistsäsong i dessa trakter. Vädret inbjuder inte till bad. Inte staden heller, förstås. Vi är förstås inte heller här för att bada.

I dessa kvarter brukar balkongerna digna av blomster. Det är uppenbart inte blomstertid här nu - krukorna gapar alldeles tomma och fönsterluckorna är stängda nästan överallt. Kylan tvingar in människorna inomhus, om de alls finns här.


Stora, stora träd med stora blad. Är detta samma som vi har i liten design hemma i våra krukor inomhus?

Konstverk tål att begrundas, förstås.

En kyrka som hamnat upp & ner. Är det ett fotografiskt haveri att kapa ett hörn eller två?
Kanske hade det varit bättre att kapa tre.

En stund under tidig eftermiddagen tittade solen fram. Det kunde inte riktigt bestämma sig om det var varmt eller kallt. Ibland är det förstås besvärligt att inte riktigt kunna bestämma sig. En målad dörr. Vi kan anta att den går till en restaurang, eller hur?

Konstverk - med utsikt över hamnen. En hamn som är överfull av båtar av alla sorter. Väldigt många segelmaster syns.

Inga kommentarer: