torsdag 8 december 2016

Lion & 1.6/2.6-miljonerklubben

Indiska ungar. Älskade ungar. Fantastiska ungar. 

Det är ett ögonblicks verk när olyckan drabbar familjen, när man dansar på rälsen och trampar snett eller när någon med onda avsikter för en över gränsen till något annat. Ibland gäller det att vara vaken i sinnet, kliva undan med raska steg eller springa så fort tyget håller. De vuxnas ondska visar ibland inga gränser men det finns också många vuxna som gör rätt, som skapar ordning och höjer förutsättningarna för ett gott liv för ungarna. 

Den här filmen - Lion - fyller ögonen med tårar som svämmar över. Den är vacker, gör ont och uppmärksammar mig, igen, på en viktig problematik. Barnens situation i världen, och i detta fall, i det mycket färgstarka och folkrika Indien, är en viktig fråga. Filmen kan starkt rekommenderas, när den har premiär inom kort.

Jag såg filmen i en förhandsvisning som 1.6/2.6-miljonerklubben arrangerade. Jag inser att det är värdefullt, ur flera olika och viktiga perspektiv, att vara medlem i klubben. 

1.6/2.6-miljonerklubbens huvudfokus ligger på frågan om kvinnors hälsa. Föreningen uppmärksammar och prioriterar frågan t ex genom aktiviteter, föreläsningar, information och forskningsresurser. 

I arbetet för att gynna syftet – kvinnors hälsa - erbjuder föreningen sina medlemmar olika aktiviteter, som t ex seminarier, filmvisningar och resor. Några av aktiviteterna är gratis, bygger på medlemskapet, och några kostar en slant. Det går oftast bra att ta med en vän. Aktivitetskalendern är gedigen, och nya aktiviteter dyker upp allteftersom, så titta i föreningens tidning, på hemsidan, på facebook eller hör av dig direkt till föreningen om du vill vara en del av detta. 

Under hösten har man t ex haft aktiviteter i Kalmar, Linköping, Gävle, Motala, Stockholm, Östersund, Göteborg, åkt till Italien, kryssat över Östersjön. Ja, kalendern är uppenbart omfattande och varierad. 

Här finns uppenbart mängder av inspirerande energi. 

Den här klubben kan verkligen rekommenderas, tänker jag när jag nu möter och får upp ögonen för den. Den har många delar som ger tillbaka något direkt och konkret till medlemmen, och den syftar till att uppmärksamma en mycket viktig fråga, nämligen kvinnors hälsa. 

Bra grej, tänker jag. En mycket bra grej.

Ja, se filmen. Och ja, gå med i 1.6 & 2.6-miljonerklubben. 

A..

Sthlm 2016 12 06
via  1.6/2.6-miljonerklubben.
Inga kommentarer: