tisdag 3 maj 2016

Montreal - Kanada - 2 maj 2016



2 maj 2016. Montreal - Kanada.

Vi äter pizza på Domino´s Pizza i Montreal och bestämmer oss för att det är den näst bästa pizzan hittills. Vi vill minnas att 2014 års cykeltur genom Haapsalu i Estland gav oss den bästa pizzan. Minnet kan förstås svika.

Montreal är regnigt och lite kallt. Tröja, jacka och regnkläder på. Det är lite ruggigt, vilket det förstås blir när det regnar och är kallt. Ja, fint vårväder saknar vi, förstås.

På denna korta stund här i Montreal upplever vi Kanada mycket mer likt Sverige än vad USA är. Här går och cyklar också människor avsevärt mer än vi sett i USA.

Ser man skillnad på folk och folk så fort? - Vi har ju bara varit här ett ögonblick. Hur kommer det sig att folk och länder är olika fast de lever strax intill? Gör de verkligen det, eller är det våra förutfattade meningar som styr vår tanke så?

A..





Besökta länder och viktiga listorAntal besökta länder bör kunna ökas med en, vilket ger sammantaget 33 (förutsatt att jag får räkna Palestina som land, förstås). Antal maror/ultror uppgår till sammanlagt 23, där marorna är 21 och ultrorna 2. 


Inga kommentarer: