lördag 4 januari 2014

Ord & bild om en resa - (17 mars 2014)

Vi färdas per cykel i ett land som är väldigt annorlunda jämfört med vårt eget. Per cykel kommer man nära och människorna förundras över vårt tilltag. Färden runt årsskiftet 2011/2012 gick  längs den västra kusten och sträckan blev ca 190 mil i ett fantastiskt landskap och med mängder av underbara möten. 2013 cyklade vi längs den östra kusten. Det blev då 220 mil med en helt annan kultur och känsla än året innan. Så olika det kan vara i ett och samma land.

Föreläsningen handlar om våra resor, varför vi reser, hur man kan resa trots – eller tack vare – vår ålder (50+ och 60+), och om hur Indien är (ur vårt perspektiv).  Den ger många nya bilder på näthinnan och skapar en hel del nya tankar.

Just denna föreläsning sätter ett särskilt fokus kring resan längs den östra indiska kusten och det som vi särskilt uppmärksammade där. Det blev en helt annan resa än den som företogs längs den västra kusten. 220 mil längs östra kusten innebar t ex en nästan helt platt väg, även om landskapet i sig inte var helt platt.

När; Måndag den 17 mars 2014 (kl 1900)
Var; Sockenstugan, Drottningdal/Roslagsbro (Norrtälje)
Arrangör; Roslagsbro Hembygdsförening – St Eriks Gille

Vill du att jag håller en föreläsning hos din församling, i ditt företag eller i din förening? 

Hör då av dig till; Anette Grinde tfn 0708 905 731 – anette.grinde (snabel-a) foretagshuset.net


Väl mött!

A..




Mer länkar & sånt;  Intressant. Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seKnuff bloggar -  -   -  -  -  -  ...

Inga kommentarer: