tisdag 3 april 2012

Riksstämma STF...

12-13 maj 2012 är det dags för STF.s riksstämma. Den går av stapeln vartannat år, och är STF.s högst beslutande organ. 55 demokratiskt och stadgeenligt valda ombud har att rösta och fatta beslut på denna stämma. Ombuden har ännu inte nåtts av de ärenden som står på agendan. Vi hoppas få dem snart, så att vi nogsamt hinner sätta oss in i de ärenden som finns och kanske också hinna kommunicera med våra kretsar och medlemmar.

Medlemmarna uppmanas såklart också att begrunda de ärenden som står på agendan och bistå ombuden med riktning, argument och slutlig beslutsväg - för bifall eller avslag - för de motioner och andra frågor som står på agendan. De torde kunna återfinnas på svenskaturistforeningen.se inom kort.

Till nästa stämma, vilken torde vara år 2014, skall ytterligare eller nya personer väljas för att ingå i nomineringskommittén, som utgör en del av ombuden till stämman. Vi får hoppas att medlemmarna och kretsarna i STF har bistått valberedning, m fl, med goda och inspirerande namn på personer som skall ingå i denna för kommande år.

En brist på STF.s hemsida, och kanske också på vår egen krets, är svårigheten att finna namn och adresser till valberedningens medlemmar för förslag på nya kunniga personer till t ex STFs centralstyrelse och till dess kommittéer. Jag har inte sett någon offentlig information om vem, vilka och hur de arbetar för att finna mer glöd från stugorna in till den centrala organisationen.

Det skall vara lätt, att hitta rätt.

För övrigt skiner solen idag. Det är vitt och vackert. Vinterdäcken är kvar på. Det känns rätt.


A..


Vätö kyrka, idag låst och stängd.

*** *** ***
Läs även andra bloggares åsikter om  Svenska Turistföreningen  - RoslagskretsenNorrtälje  - årsstämma.  Politometern om ...  * Intressant. * Bloggkartan Norrtälje. * Nyligen.se. * Blogger.com. * 

Inga kommentarer: