tisdag 31 januari 2012

Fredag 27 januari 2012. Varkala – Mudavanmugal, Pojjappura.

Fredag 27 januari 2012. Varkala – Mudavanmugal, Pojjappura.

Det var ett väldans oväsen på restaurangen utanför rummet i går kväll. Till slut lyckades vi ändå somna. Vi sover riktigt bra på detta rum. Det är lagom temperatur. Det är fint. Och det är inte någon smutskänsla. Vi mår gott här.

Efter en lång väntan fick vi frukost – omelette, toast, frukot och kaffe. Under väntetiden talade vi med ett par från Californien, som var i Indien i 5 veckor. De hade varit i Chennai och skulle sedan vidare till Delhi. De imponerades av vårt tilltag att cykla. Vi gladdes av samtalet. Det är roligt att tala med andra, ur flera perspektiv.

0835. Iväg från Varkala. Riktning syd på mindre vägar.

1035. 20 km. Chirayinkeezhu. Frukost igen. Lite väl stor. Dosa, ärtor/potatisröra, kokoschutney, vatten & te.

Vi trampar på, i sakta mak. Idag finner vi små vägar nära kusten, men utan hav. Det är varmt och fridsamt. Mellan Veli och Trivandrum finner vi strand och hav. Det verkar vara grunt och sedan tvärdjupt. Den inre vattenkanten är brun av sand som slammas upp av vågorna. Här ligger också stockkanoterna i sin gamla form. I trä. De är fina.

1413. 50 km. Vi närmar oss vårt slutmål, vi kommer in till staden via den internationella flygplatsen – dit vi skall om några få dagar. Lite rast och vila med några porotha och blandade grönsaker.

1700. 66 km. Efter ett idogt letande hittar vi rätt. Vi är någonstans ute i ingenstans, känns det som. Vi har frågat efter vägen igen och igen, och vi har ingen aning om var vi är (vi hittar inte platsen på kartan). En bit utanför Trivandrum, är allt vi vet. Hur långt vet vi ej. Vi är på Divine Childrens Home, efter tips från fina Jenny. Det är ett barnhem, med flera ganska små barn. Vi hoppas kunna lämna våra cyklar här.

Vår cykling i Indien är nu över. Ca 190 mil har vi avverkat under perioden 8 december 2011 – 27 januari 2012. Kust, berg, höjder upp och ner och härligt glada möten med fina människor. Det är verkligen lycka att kunna resa på detta sätt. 


Vi bor på Divine Childrens Home, i Pojjappura – någon mil utanför Trivandrum.

Inga kommentarer: