måndag 9 januari 2012

Onsdag. 4 januari 2012. Kundapura – Malpe Beach. (Karnataka.)

Onsdag. 4 januari 2012. Kundapura – Malpe Beach. (Karnataka.)
Det var en väldigt varm natt. Fläkten fungerade bara på full effekt, så den kunde inte vara på hela natten. Det gav lite skraltig sömn.

0630. På jakt efter frukost. Vi hittar den strax intill Diplomat. Idli för mig och Kesari Bath till Leif. Det är allt som finns klart i denna tidigare timme. Kaffe, får vi också. Bra, då får jag äta igen om en liten stund.

0715. Utckeckning från Diplomat och strax därefter lämnar vi Kundapura i den sköna morgonvärmen strax efter morgonljusets ankomst. Vår riktning är Malpe, där vi blev väl mottagna i fjol och där vi då träffade fina Meena och hennes vänner.

Trafiken längs väg 17 är mycket skarp denna morgon. Vägarbeten, grus och damm tillsammans med kraftiga avgaser och föroreningar gör att vi längtar till berg eller strand. Kanske når vi en sådan senare idag.

Bensinen kostar drygt 61 rupier och diesel kostar ca 41 rupier. Det är inte konstigt att de flesta använder mopeder och motorcyklar som transport- och familjefordon.

Vi smiter ifrån vägen (17) vid Hangarkatta och hittar en färja. Det finns här inga vägar på vår karta, med vi tror att det går att ta sig till Malpe den vägen. Låt oss hoppas av vår tro hjälper oss rätt. Cyklarna läggs på taket på den lilla båten. Det gäller bara att fråga efter rätt by, vilket ju inte är så lätt när det inte finns angivna på några kartor. Jag tycker verkligen om färjorna på vår färd. De är alldeles osannolika.

1020. 24 km. Vi åker på en smal landtunga, den är inte ens 100 meter bred. Innanför landtungan ligger de små kanoterna för morgonfisket. Fiskemännen promenerar bredvid båtarna, så vattnet är grunt.

På utsidan ligger det ljuvliga havet och en helt folktom lång, lång vacker sandstrand. Det är helt underbart vackert. Jag andas lycka med djupa andetag i dessa kvarter.

Kokosnötter och fiske torde vara näringarna som här försörjer folket. Färskvattenbrunnar finns i flertal mitt på ön fast den ibland inte är mer än 50 meter bred. Det är en helt makalöst vacker sträcka.

1050. 26,8 km. Hoode. Frukost igen. Kaffe & chai. Porotha med lite grönsakssås. Underbart gott.

1215. 35 km. Malpe Beach. Incheckad hos vår vän från i fjol. Fransmannen som då långtidsbodde här kommer först den 10 januar. Vi hyr samma rum som i fjol. Ödlan syns ännu inte till på den rosa väggen. Vi får en kopp te och några bananer innan vi besöker stranden.

Havet är förundrande varmt. Vi går ett stycke bort att jag kan bada i baddräkt. Annars är det kläder som gäller i Indientrakter utan västerlänningsturism. Det är tråkigt att delar av stranden är skräpig. Ingen städar och de lämnar bara sitt skräp. Ett stycke bort är det finare och inte så skräpigt. Vi gläds stort åt att kunna göra dessa resor, att göra, att se, att njuta, att förundras – och att kunna och vilja göra detta tillsammans. Det är gott och det är fint. Doppet är helt fantastiskt skönt. Havet är varmt och salt.

Vi talar åter om – eller snarare när och hur – kring en mc-resa jorden runt. Det kräver plan och tanke. Det är dags att starta den tanken nu.

Vi blir frenetiskt fotograferade tillsammans med indierna på stranden. Grabbgäng med mobilkameror ber oss att de får fotografera oss tillsammans med dem – i mängd. Det händer ofta. Man får le en aning åt dessa fenomen. Vi är ju exotiska, nästan som utomjordingar.

Adress till Malpeboendet;

Sri Sathish Amin
Nr Bhakthi Udaya
Pandarinatha-Bhajana Mandir
Thottam
Udupi 576143
Phone 9880833459

Vi äter en fantastisk middag, där vi bor. De lagar gärna middag till oss och serverar fisk, ris, räk/grönsakssås och chips/bröd. Bananerna efter måltiden skapar gott för magen, säger husvärden. Måltiden är stor och väldigt god. Restaurangmaten är ingenting jämfört med detta. Frukost är beställd till 0630.

NattNatt

A..

Inga kommentarer: