lördag 15 januari 2011

13 - 17 januari. Wipin Island

13 jan 2011. Torsdag.
Jag blir starkt berord av skolbarnen. De sma och stora barnen och ungdomarna som ar en del av var framtid. De som saknar skolmaterial, de som har svart att fa sin budget att ga ihop, de som lever under svara och fattiga omstandigheter. Barnen - som bara ar i handerna pa de vuxna och i de omstandigheter som galler just dar. De, som de inte alls kan paverka nar de ar sma - mojligen nar de ar storre och kan paverka med egen kraft.

Vi stannar ytterligare tre natter pa Wipin Island (700 rupier/natt), men vi aker forst och lamnar ater motorcykeln. Framhjulet har plotsligt alldeles for lite luft, sa det maste fyllas. Plotsligt insag vi att vi hade glomt att ta med oljestickan ifran packningen, sa vi fick vanda ater igen. Vi far hoppas att det inte ar nagot trassel med dacket, sa att vi nu kommer i mal i ratt tid och ordning.

Cherai.
Kuzhuppilly.
Edavanakad.
Hungriga letar vi efter frukoststallen, men ratar flera da "brodet" ligger klart sedan forr. Vi ser hellre nybakat varmt.

Nayarambalam.
Det gar ett flertal raka kanaler in fran kusten.

Malippuram.
Vypin.
Vi aker med en helt knokafull bilfarja over till Fort Cochin (5 rupier). Dar gallde det verkligen att halla sin plats i kon, annars kom man inte med farjan. Trangseln var stor och overblivna millimetrar fa. Frukost i Fort Cochin: Idiappam Masala Egg = risnudlar med rora och ett kokt agg. Omelette = 4 rostade mackor. Kaffe + 150 rupier.

Sa. Da var vi reda att aterlamna mc.n - vilket skedde utan problem.

Personfarja ater till Vipin (4 rupier). Buss fran Vipin till Cherai (22 rupier). Chauffor, biljettansvarig och en visselpipareman vid dorren som visslar for att stanna eller for att aka. Inga fonster i bussen ordnar en finfin ventilation. Skont - min inte sa sakert. Bussen ar naturligtvis valdigt fullsatt. Ricksha till vart "hem" (30 rupier).


30 dagar per mc. Inga skador. Inga olyckor. Inga katastofer. Prima gott och valdigt bra.

Cherai.
Middag; rakor, vag och ris, vatten och kaffe = 168 rupier. Starkt och mycket gott.

................................... (mer sen....)







Anette Grinde ... . . .

Inga kommentarer: