tisdag 25 augusti 2009

Veteran SM 2009 - Rånäs 4H - Norrtälje....

...så här några dagar senare.

Det var verkligen fantastiskt roligt, att vara en del, som en liten kugge, i detta arrangemang. Min roll fanns vid prisutdelningspallen. Under lördagen och söndagen var jag speaker vid pallen, och bistod därmed i uppgiften att dela ut medaljer till en stor mängd deltagare.

Brons, silver och guld - i alla grenar och i alla klasser. Fast ibland var det lite färre, eftersom det ibland bara var en eller två i klasserna. Men ändå.

Medaljerna var graverade - tävling, deltagare och resultat graverades på samtliga medaljer. Sekretariatet kämpade med att snabbt få tider och resultat till gravyerarna, som under alla tre dagarna fanns på plats och graverade varje medalj som skulle delas ut. Ett helt fantastiskt arbete som gav otroligt många glada miner och minnen.

Många av pristagarna återkom. Igen och igen. De tävlade i många olika grenar, och glädjen lös i deras ansikten. Kämpaglädje, inspiration och kraft.

Solen sken under fredagen och söndagen, medan lördagen var lite regnig och grå. Regnet störde ingen, och alla leenden fanns där igen under söndagen - när vi alla njöt i den sköna solen.

Det var fantastiskt att se de aktiva. Det var också fantastiskt att se alla funktionärer. Kula, viktkastning, spjut och tresteg. Längdhopp och höjdhopp. 100 meter. 400 meter. 1500 meter. 5000 meter och 10 000 meter. Start. Mål. Resultat. Och kontroll att allt går rätt till. Sjukvård. Samling. Prisutdelning. Det krävs mängder av människor - som arbetar med ideell kraft. Där fanns Hammarby IF Friidrott.are bland funktionärerna. Där fanns Huddinge-folk och där fanns Roslagsbro.are. Där fanns också mängder av Rånäs 4H.are - och där fanns många fler. Man kan verkligen glädjas åt mängden människor, som tillsammans gjorde arrangemanget riktigt bra.

Vi hörde ord som gjorde oss stolta över vår bygd. Det var goda ord om Norrtälje, om parkeringssituationen och om vänligheten i stan. Det var också många goda och glada ord om tävlingarna denna helg. Glädjen fanns verkligen synlig denna helg. Det var många som gav uttryck för hur otroligt roligt detta var.

Anna Hull, från Ystad, var en av deltagarna som visade riktig glädje i sitt tävlande. Det riktigt lös om henne - mest hela tiden. Hon var den enda som hjulade strax innan målgång. Det tillhör ju inte riktigt vanligheterna på upploppen - och man får ju (med ett leende) ställa sig frågan om det är förenligt med gällande regelsystem. Nåja - det var härligt att se denna glada människa - och alla andra glada människor på plats - njuta av helgens äventyr.

Nästa år går Veteran SM i Friidrott på Öland. Högby IF, nära Löttorp, bär ansvaret för evenemanget 2010 - och det sägs gå den 6-8 augusti. Då skall jag inte vara funktionär. Då skall jag istället stå på startlinjen och tampas med de övriga i min åldersgrupp. Det ser jag fram emot!

Jag vill oxå utmana Ölänningarna. Se till att komma till start i Veteran SM i Friidrott i Högby/Löttorp 201o. Och - ni som inte tänker er att ni kan komma till start, se till att hjälpa Högby IF med den dos funktionärer som erfordras för att det skall bli riktigt bra tävlingar.

Anette Grinde


Inga kommentarer: