söndag 5 oktober 2008

Ungdomsgäng terroriserar äldreboende i Trollhättan....

... med skott mot 90-årings fönster och handlingar mot personalen, som upprör och skrämmer.

Här finns ungdomar med vapen, utanförskap och grupptryck. Här finns människor med rädsla och frånvaro av tillräcklig handling. Här finns ungdomar och vuxna som måste finna sin väg tillsammans, med omsorg och spår av mening - tillsammans.

Det kan aldrig vara i sin ordning att ungdomar inte tas om hand i vårt samhälle. Inte visas den omsorg som sig bör. Inte fostras.

Vem bär ansvaret för våra ungdomar? Vem bär ansvar för just dessa ungdomar - som skrämmer och förstör? Som driver omkring, och hetsar varandra till nya skrämmande aktiviteter?

Var är föräldrarna? Var är skolan? Var är kommunen? Var finns det sammantagna ansvaret för just dessa ungdomar? Har de förringats till en budgetpost, som gått överstyr - istället för att aktivt finnas vid just deras sida?

Anette Grinde

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte våra ungdomar. Det är inga svenska ungdomar som angriper våra gamla. Samhället finns väl där de alltid finns när det är invandrare som begår brott, i närheten men tittar åt ett annat håll eller letar efter rasism.

Reflektioner Allteftersom sa...

Invandrarna är oxå våra. "Våra ungdomar" inbegriper alla ungdomar som finns i vårt land.

För våra ungdomar - inbegripande alla - måste vi ta ansvar. Inte titta bort, utan omsluta med omsorg.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

"Anette"

Hade det varit fråga om att etniskt svenska ungdomar terroriserar ett invandrarboende/område, så hade det varit stora krigsrubriker i varenda dagstidning i Sverige om "rasistangrepp" och "nazistfasoner".

Kravall-polis skulle genast inkallas, och Mona Sahlin skulle med darrande underläpp fördöma dessa tilltag i TV.

Utredningar skulle tillsättas och en ny generaldirektör skulle utses för det nya departement som ska skydda dessa invandraroffer.

L.B

Anonym sa...

Man ska samtidigt komma ihåg att dessa "missförstådda små busfrön", kommer ifrån en kultur/familj/klan där omgivningen har en benhård koll på vad döttrarna och annat kvinnfolk gör.

Att detta apliknande beteende, att kasta sten, att tända eld, hota etc., fortfarande kan pågå, år efter år. Tyder på ingenting annat än att auktoriteterna i deras omgivning ger sitt tysta godkännande till det.

L.B