tisdag 2 september 2008

Leif Sandberg - tänk om. Vi behöver dig så väl.

Leif Sandberg undrar, i en insändare i DN idag (2/9 2008), varför vi skall betala vitt när det dubbelt så dyrt i jämförelse med att betala svart.

Jag blir sorgsen när jag läser hans ord. T o m riktigt ledsen. Jag blir sorgsen när jag hör hur det står till med det gemensamma ansvaret för allas vårt väl. När tanken bara går till den egna plånboken i den egna lilla världen, som om resten inte fanns.

Vem skall stå för ungarnas skolgång och vården av våra äldre? Vem skall stå för sjukpenning, samhällsplanering och rehabilitering? Vem skall bära kostnaden för skolmaten, böcker, bistånd, lärare, pensioner, rättsinstanser, dagis och universitet - när valet svart går före vitt?

Leif Sandberg - tänk om. Vi behöver också dig - i vårt gemensamma ansvar för vårt gemensamma väl.

Tänk om. Vi behöver dig så väl.

Anette Grinde

1 kommentar:

Leif Sandberg sa...

Hej. Du har inte riktigt förstått innebörden. Vad jag något provocerande menar är att systemet måste vara så anpassat att det lönar sig att betala vitt och då måste man tänka om vad det gäller pigavdrag etc. Du har väl själv någon gång läömnat in Din bil til en märkesverkstad. Det är inte så upphetsande att man istället anlitar någon"mulle meck" då märkesverkstadspriserna är anpassade till firmor och företag som kan dra av kostnadena mot inkomsten. Att sedan tex min fru skulle köpa in städhjälp svart när hon betalar 58% i skatt ( ca 350 000/år) och i stället kan fylla sin plats som läkare på akuten och sköta sina patienter ger oss inga skamkänslor att vi skulle dra oss undan ansvar. Nej Anette, det finns andra grupper och företeelser som Du hellre borde kritisera.Du skäller defenitivt under fel träd. mvh Leffe