söndag 23 oktober 2022

DN 23/10-22. Bo Rothstein & kvotflyktingar.


Söndag DN 23 oktober 2022. Jag läser artikeln om Bo Rothsteins oro och sorg. Ja, kvotflyktingavtalet är oroväckande och ovärdigt. Jag blir ledsen långt in i själen över Tidöavtalet och det som händer i vår statsledning, ja, i vårt land. Det är beklämmande. Jag hoppas att det finns Liberaler som säger nej till Tidöavtalets nej livräddande insatser för flyktingar, alltså den kraftiga minskningen av kvotflyktingar.


Jag håller med om att  ".. . det är konstigt med ett liberalt parti som ställer upp på en i grunden illiberal politik." 

Jag förstår inte Liberalernas acceptans att samverka på det här sättet. Jag får inte ihop bilden. Jag förstod inte, förstår (fortfarande) inte heller Miljöpartiets tvära avhopp och Vänsterpartiets hårdhet när Magdalena Andersson tog plats som statsminister. Förhandling, ja, men vad blev eftersmaken och resultatet? Nej, jag förstår inte den grejen. Jag grunnar vidare på det. 


Idag ska jag springa en korting, läsa Obol för älskande, flytta böcker från lådor till hyllor och tänka på Papporna, sönerna, våldet. Ja, betala räkningar och bokföra behöver jag kanske också göra denna söndag, som ju är tänkt att vara en vilodag. 


A.. 

Inga kommentarer: