onsdag 6 april 2022

Företagare med lust och driv.


Jag läser i Norrtelje tidning (6/4-22) att Bröd & Must lägger ner sin verksamhet i centrala Norrtälje. De hade ett fik där också. Härnäst blir det en skönhetssalong i den centrala lokalen, sägs det i tidningen. 


Brödbutiken arbetar vidare i Södersvik, där bröd, bageri och café finns. Det är en fröjd att höra - veta - att de lägger ner sin själ i verksamheten, att de vill och orkar. Tänk, så ohygglig mycket tid de lägger på sin verksamhet, för det är så man gör som näringsidkare. Man vill göra skillnad, man vill göra det man kan och älskar. Jag hoppas att varje besökare förstår hur det är att driva en verksamhet, hur många uppgifter som finns och vilken vånda som ingår. Ja, glädje också, förstås. Gör en fikatur till Södersvik, vetja. Cykla, spring, ta sparken, bilen eller bussen. Fika, köp bröd och fundera kring hur det är att vara småföretagare, med allt vad det innebär. 


Must är också en fröjd. Så mycket arbete, lust och glädje som finns där har man sällan skådat. Hur många timmar per dygn som jobbas i en liten verksamhet kan man undra. Nej, inte är det åtta. Det dubbla kan man tro. Besök Norrtälje musteri och Katarina Holmberg. Det är en småföretagare av rang. Hennes verksamhet är på gångavstånd inom Norrtälje. Missa inte, missa inte. 


I Bröd & Musts gamla lokaler blir det alltså en skönhetssalong. I sorgen att förlora det som tidigare drevs på platsen får vi glädjas åt det nya och också med de som längtar efter dessa tjänster. Det innebär nya människor - entreprenörer - som lägger tid, pengar och kraft på andra och sig själva. De tar ansvar för en arbetsplats, med allt vad det innebär. De tar ansvar för sig själva, sin personal och skapar en ny utåtriktad verksamhet. Jag tackar den företagare som gör det i vår stad, din och min. Där vi alla tillsammans gör den till en god, levande och vänlig plats att bo och leva i. 


Jag ber stadens alla människor ta emot dem och alla andra näringsidkare med öppna armar, använda deras tjänster, köpa deras varor och se sin egen del i hur vår stad utvecklas. Det är människors glädje och driv som gör skillnad. Du och jag, här och nu. 


Pepp för en fin dag. 


Anette Grinde 


Inga kommentarer: