måndag 18 oktober 2010

Kulturhuset....

Kulturhuset har möblerat om. De har flyttat sitt biblioket till bottenplanet. Där finns också information om Stadsteatern, med mängder av föreställningar. Som påverkar våra föreställningar. Eller bara vår världsbild.

Vi finner också ett café med fika och matmöjlighet, en asiatisk krog och Stadsmissionens återvinningsbutik.

På stolar, bänkar, soffor och andra möjliga och omöjliga sittplatser sitter människor och talar med varandra. Talar och diskuterar. I lugn samtalston. Fast några sitter bara stillsamt tysta. De väntar kanske på något eller någon.

Här finns det också människor som arbetar eller kommunicerar med hjälp av sina datorer eller lånar bibiliotekens datorer. Några spelar kort, talar i telefon eller läser i en spännande bok eller tidskrift. Eller så.

Jag blir glad när jag ser denna förundrande plats. Det är helt enkelt en förundrande och fantastisk plats för människor att mötas på.

Ja, att mötas på.
Och att vara på.
En stund.
Den är öppen och inbjudande.
Tillåten och kostnadsfri.

Går man några trappor upp finner man en utställning om Indien. Eller kanske är det mer än bara en. Det kanske helt enkelt är en mängd företeelser, aktiviteter och händelser. Och bilder.

Bilder och texter. Som i något mått försöker få oss att lära känna Indien. Indien, som den fantastiska plats som det är. Ja, som landet som kan skapa skillnad. Åtminstone för mig.

På Kulturhuset finner vi en bit av stadens kultur. Väl tillgängligt för den som önskar ta del.

Kulturhuset är en fantastisk plats. Helt enkelt.

A ....

Inga kommentarer: