fredag 15 oktober 2010

Jag gör så gott jag kan...

Jag gör så gott jag kan. För att jag vill. Med det jag vill. Resten lämnar jag. Och det blir inte gjort.

Om någon väljer att säga att vederbörande inte skall göra, förrän du eller någon annan har gjort. Då står det för honom eller henne. I just det som frågan gäller. I något annat kanske vederbörande ha annat krut.

Vinning åstadkoms genom aktiv handling. Genom att dela med sig av det man har. Genom omsorg. Genom kontakter. Genom aktiva handlingar.

Vi är alla unika. Unika människor, med unik ork och unika känslor. Vi reagerar alla olika inför olika händelser och aktiviteter. Det måste vi också se när vi färdas genom livet tillsammans med våra medmänniskor. Vi möts, vi färdas en stund och ibland går vi sedan vidare var för sig. Ibland gör vi det riktigt bästa av våra möten. Och ibland blir det inte riktigt så. Vi kan peppa, fresta och göra. Visa vägen för varandra, liksom. Eller föregå med uselt exempel.

Så. När vi möts igen, så vill jag ha gjort så mycket jag orkat och kunnat. Med hänsyn till de övriga händelser och människor jag mött och levt med under tiden fram till dess.

Det är inte upp till mig att döma vad du gör. Det är upp till mig att inse att du kan ha andra prioriteringar än jag. Just nu. Eller en annan dag.

Jag vill gärna peppa dig. Om jag kan. Ibland ger det motsatt effekt, men jag vill gärna peppa dig att följa mig, eller någon annan, i ett tillsammans-ger-mer-perspektiv.

Till mer glädje. För dig, för mig och för andra vi möter under vår vandring genom livet.

A ....

Inga kommentarer: