torsdag 7 oktober 2010

På gång eller med språng...

Hösten är här. Mörkret lägger sig över nejden. Det är lite kallt och ruggigt.

Marathonsällskapets löpare kurar dock inte ihop sig i stugorna. De är ständigt ute på språng. Är de inte i Östersund, så är de kanske i Budapest, Trondheim eller Växjö. Ömsom norr, ömsom söder. Ömsom hemma, ömsom utland. Helg efter helg drar de ut på nya äventyr. Som om det inte fanns något annat att göra.

Ja, visst finns det annat att göra, men dessa löpare finner löpningen, tävlandet och resandet mot nya äventyr vara en stor del av livet just nu. Det skapar nya utmaningar. Det skapar möten, hälsa och glädje. Jag kan verkligen inte annat än hålla med. Detta är oerhört trevligt - att se och att delta i.

Inom kort kan långlöparna tävla på Sörmlandsvägarna genom S U M - Sörmland Ultra Marathon, eller kanske i Växjö som erbjuder marathon i oktober. I november kan vi åka till Bromölla och i december till Bovallstrand (Luciamarathon).

Sedan var det förstås Vintermarathon i Sala. Den vill vi uppmana alla löpare, medlem som icke medlem, att springa. Loppet går av stapeln den 13 november och har lite av Marathonsällskapets lyster över sig.

Av dessa fem långlopp är fyra, i skrivande stund, rabatterade för Marathonsällskapets medlemmar. Det lönar sig helt enkelt att vara medlem i Svenska Marathonsällskapet.

Känner du till fler svenska marathon/långlopp under hösten och vintern. Låt mig veta vilka de är och var vi finner information och kontaktuppgifer om dessa lopp. Det skapar mer för oss alla. Mer lopp, mer rabatter, mer uppmärksamhet, fler deltagare och mer skoj genom höstmörker och vinterrusk.

Vi ses - kanske på en startlinje inom kort.

Anette Grinde
Svenska Marathonsällskapet

(Ölandsbladet, oktober 2010)

Inga kommentarer: