lördag 23 oktober 2010

Fantastiska resande...

- Pass ordnat.
- Biljetter bokade och betalda. Rutten kommer att ge mig många sovtimmar och min vän många timmar utan prat. Jag brukar helt enkelt vara väldigt duktig på att sova på flyget.
- Visumansökan ifylld, betald och inlämnad.
- Extra reseförsäkring beställd. Den var dyr, minsann. Eller dyr? Ja, det är ju ett relativt begrepp. Men så fick det ju bli ändå. Bara som ett enkelt måste, helt enkelt.
- Internationellt körkort beställt. Det kan ju hända att man vill färdas per mc eller bil, och då är det ju dumt att inte ha körkort för sådant fordon.
- Karta inköpt. Här skall planeras, njutas och längtas. Och lära känna en aning.
- Sprutor och vaccinationer har vi kvar att begrunda. Kolera, stelkramp, malaria, gulsot - och sedan var det den där ruskiga japanska historian förstås. Var det något mer av vikt, inom detta område, tro?
- En superlätt packning och en mer planerad rutt kan också vara på sin plats. Så vi inte bara virrar vilset när vi väl ankommer till detta fantastiska land.
- Motorcykel - nej, inte det inte. Vi lär oss att man inte får köpa motorcykel som utlänning, så då får vi låta bli det helt enkelt. Det finns säkerligen goda buss-, tåg- och taxitransportmöjligheter liksom det säkert går att hyra en mc från tid till annan.

Vad är det mer vi måste fånga, tro?

A .... . . .

Inga kommentarer: