måndag 18 juli 2011

Handikapp SM friidrott - 20-21 augusti 2011 - Rånäs 4H - Norrtälje

Norrtelje Tidning (13 aug 2011) uppmärksammar Handikapp SM - som detta år arrangeras av Rånäs 4H. Det glädjer mig att NT uppmärksammar evenemanget och att Rånäs 4H arrangerar.

Handikapp-SM blir ett av de stora idrottsevenemangen i Norrtälje under 2011. Rånäs 4H är en mycket van tävlingsarrangör, men inte en van handikapp-tävlingsarrangör. Det skapar nya utmaningar för klubben och för Norrtälje som skall ta emot de tävlande, deras ledsagare och deras familjer. Vi - Norrtälje - vill ju visa oss från vår finaste sida - den lättillgängliga och vänliga sidan. Så låt oss alla hjälpas åt.

Klubben har arrangerat SM tävlingar i friidrott tidigare och har verkligen visat vad de kan - och att de kan! Norrtälje och Rånäs 4H finns verkligen på kartan sedan tidigare, vad gäller arrangemang av denna typ av tävlingar. Handikappfrågor kommer nu upp på planeringsbordet som en ny viktig del i arrangemanget - det ser vi med spänning fram emot.

Datumet för arrangemanget är den 20-21 augusti 2011. Tävlingsarenan är Sportcentrum, Norrtälje.

Under evenemanget finns lopp för rullstolsåkare, med funktionsnedsättning i armar, bål och ben, liksom för rullstolsåkare med olika grader av funktionsnedsättningar i ben/bål. De olika distanser som finns för denna grupp deltagare är 100 meter - 200 meter - 400 meter - 800 meter - 1500 meter och 5000 meter. Motsvarande distanser finns för lopp som bjuder in de synskadade, där olika klasser finns för deltagare med synsvaghet och för deltagare med total blindhet.

För deltagare med rörelsehinder, synskadade, liksom för deltagare med utvecklingsstörning, finns också höjd, kula och spjut under lördagen, och längd och diskus under söndagen. För deltagare med utvecklingsstörning finns även grenarna slägga och tresteg under söndagen.

Den aktives förening ansvarar alltid för att deltagaren har ledsagare med sig för sin gren och sitt handikapp.

På inbjudan till tävlingen - som finns på www.ranas4h.nu/se - noteras att Norrtelje Tidning och Roslagens Sparbank finns med bland de aktiva huvudsponsorerna i klubben. Båda dessa företag är aktiva i de lokala evenemangen som Rånäs 4H står för, månar om det lokala och skapar mervärden för de aktiviteter som finns. Roslagens Sparbank är t ex av mycket stor hjälp till Rånäs 4H när klubben talar om en ny friidrottshall.

Det är av mycket stort värde för det lokala föreningslivet, mm, med stora lokala aktörer som månar om bygden på detta sätt. Jag hoppas också att de är aktivt med på plats - med information, hjälp och aktiv uppmärksamhet - på Handikapp SM i friidrott den 20-21 augusti i Norrtälje.  Det är också av mycket stort värde när de mindre sponsorerna tar del och är på plats. De visar att de finns och de visar sitt engagemang för idrott, ungdomar och den lokala bygden. Det skapar stora mervärden för många.

Jag hoppas också att Norrtälje Kommun aktivt gör sig delaktig i detta evenemang. Liksom alla dess invånare och besökare. Funktionärer, glada ansikten, åskådare, evenemang för medföljare, boende, vänlighet, uppmärksamhet för deltagare, ordande om evenemanget, med mera, med mera - ser jag med glädje fram emot att se.

Ett SM på plats i Norrtälje spelar roll - låt oss alla ta del i detta. Låt oss alla göra Norrtälje - den 20-21 augusti till en friidrottsaktiv plats. Inbjudande, vänlig och öppen. Såväl på stadens gator och torg, som på Sportcentrums arena. Ditt engagemang spelar roll - välkommen att ta del.

 Anette Grinde 
F ö r e t a g s h u s e t


Relevanta länkar

1 kommentar:

Markus, webbredaktör Roslagens Sparbank sa...

Engagerat skrivet.

Och tack för länken till Sparbanken.