fredag 8 juli 2011

Från fantastiska ungars bubblande skratt, till riktigt rappa steg....

Alltid på en torsdag och alltid den första torsdagen i juli. År efter år. Framåt kvällskvisten. När solen ännu är varm och ljuvligt skön, då samlas vi i stadens stora park. Vi bygger tält, ställer rätt sak på rätt plats, vi snitslar banor, markerar startlinjen och vi hänger upp måldekalen. Sedan kommer ungar, föräldrar, motionärer och löparglada tävlingsmänniskor i en aldrig sinande ström. De hämtar sina nummerlappar, de efteranmäler sig och de undrar hur de skall finna sin väg från start till mål.

Uppe i staden är det fest, musik och skoj på gator och torg, och butikerna är öppna. Människorna flanerar, besöker stadens butiker och njuter av mat och dryck på stadens öppna restauranger. Vi gläds över livet i staden, som blomstrar denna kväll.
Pokaler skänkta av
Poraths Guldsmedsaffär
Klockan 1800, prick, går det första skottet av. Då springer knattar födda 2002 och senare. De springer, hoppar och skuttar 800 meter runt i vår vackra park. Från start till mål går på nolltid och många får en vacker pokal som belöning för sitt värv. Sedan rullar det på med en start per halvtimme. Pojkar och flickor i olika åldersklasser springer 1500 meter och gör sitt yttersta för att fånga tid, glädje, kraft och lust denna vackra kväll. Föräldrarna tittar på, med stolthet och glädje lysande ur ögonen.

Alla ungdomsklasser belönades med pokaler i riklig mängd. Dessa skänks, år efter år, av anrika Poraths guldsmedsaffär. Vid målgång väntar festis och bananer från ICA Flygfyren.
Dansande deltagare!
Klockan 2030 går Sparbanksloppet, 3 km springs två varv runt parken, där den sista gruppen deltagare dansar i mål strax före målgång för vinnarna i NT-loppet. De har verkligen dansat hela varvet runt.

Den sista starten går av stapeln kl 2100 för tävlingsklassen som springer 5 km runt Socitetsparken och den vackra staden.

Inga Kaziauskatie (Rånäs 4H), Lena Örn (Spårvägens FK) och Johanna Karlroth (IF Åland) fångade de tre första platserna i damklassen och bland herrarna fångades dessa av Oscar Landin (Spårvägens FK), Janne Holmén (Rånäs 4H) och Mats Troeng (Rånäs 4H).

Ordförande Rånäs 4H
 Margareta Spång
Löparna lönades väl av ett fantastiskt prisbord med generösa prischeckar från Roslagens Sparbank, ett fantastiskt vackert vandringspris från Bergströms Ur & Guld och fantastiska val bland ljuvliga handdukar som broderats av Atelje Brodera MedMera, liksom presentkort från Norrtälje Hälsocenter, Olars Ulla, SimSalaBim Skönhetsklinik i Rimbo och Blidö Kajak. Därtill fanns tröjor från Företagshuset/Leif Hemlin Bygg och medlemskort i Svenska Turistföreningen.

Denna fest är en glad fest. Den skapar skoj, skratt, adrenalin och en väldig mängd enkel glädje. 
Tränare Rånäs 4H
Teddy Jonasson

Jag vill tacka Rånäs 4H för deras glädjekraft. Jag vill tacka alla deltagare för deras fantastiska deltagarkraft. Jag vill tacka alla funktionärer för deras engagemang och jag vill tacka publiken och stadens flanörer för deras glada hejarop och givande av positiv inspiration. Jag vill också tacka solen för dess varmt ljuvliga lysande strålar denna vackra kväll.


Strax efter kl 2200 packar vi ihop alla våra pinaler. Jag lämnar scenen, där jag stått under större delen av kvällen och jag gläds åt all den kraft som finns i ett arrangemang som detta.

Med en kvardröjande känsla av bubblande glädje i själen, går vi hemåt i den ljumma kvällen.

 

2 kommentarer:

Markus, webbredaktör Roslagens Sparbank sa...

Tack för omnämnadet och den trevliga texten från evenemanget.

Vill du läsa mer om vår sponsring finns det på vår hemsida:

roslagenssparbank.se/sponsring

Anette Grinde Lundeberg sa...

Tack, själv, eller ni själva - som så vänligt är med i RoslagsNatta. Ni gör fantastiska insatser, till gagn för bygden!